Top 5 WordPress plugins maart 2017

Top 5 WordPress plugins maart

Daar ben ik weer met een nieuwe top 5 WordPress plugins van de maand.

Het is af en toe even wat zoekwerk naar goede plugins, maar het lukt mij gelukkig nog steeds om je maandelijks weer nieuwe plugins voor te schotelen die hiervoor nog niet langs zijn gekomen.

Laten we deze intro verder niet te lang maken, want ik merk al dat je ogen naar de plugin op nummer 5 verdwijnen. Hier komt de top 5 van deze maand.

#5 Bainternet Posts Creation Limits

Posts Creation limits

Wil je ervoor zorgen dat er een limiet zit op het aantal berichten, pagina’s of custom post types dat een gebruiker op je website kan aanmaken? De plugin Bainternet Posts Creation Limits kan je hierbij helpen.

Met behulp van deze plugin kun je verschillende regels maken, waardoor je verschillende limieten kunt maken voor gebruikers. Je kunt regels maken voor een gebruikersrol, maar ook echt voor een specifieke gebruiker.

Per regel die je maakt kun je aangeven voor welke gebruikersrol of gebruiker het geldig is, voor welke post type het is, wat het limiet is, voor welke status van de post type en hoelang het limiet geldig is. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat een gebruiker 2 berichten per week kan aanmaken.

Ga naar de plugin Bainternet Posts Creation Limits

#4 Slider Ultimate

Slider Ultimate

Met de plugin Slider Ultimate kun je met behulp van een shortcode een responsive slider toevoegen aan berichten en pagina’s. Je krijgt bij deze plugin tevens een extra widget om ook een slider in de sidebar te kunnen maken.

Zodra je de plugin actief hebt op je website kun je bij “Ultimate Slider -> Settings” de nodige instellingen direct instellen. Zo heb je invloed of de slider automatisch afgespeeld wordt, hoelang de overgangstijd is, waar en of de timer bar getoond moet worden en nog een aantal dingen meer.

Het mooie aan deze plugin is dat er ook ondersteuning is voor WooCommerce, waardoor je ook WooCommerce producten in je slider kunt krijgen.

Ga naar de plugin Slider Ultimate

#3 Say What?

Say What WordPress plugin

De plugin Say What kan je helpen wanneer je enkele woorden op je website wilt vertalen zonder dit aan te passen in de code of een vertaalbestand te bewerken.

Zodra je de plugin installeert en activeert kun je naar “Extra -> Text changes” gaan om een vertaling door te voeren. Je moet hier de originele string (tekst) invoeren, een text domain, text context (niet altijd nodig) en natuurlijk de vervangende tekst.

Het is bij deze plugin dus nog wel even kijken in de code van de plugin om achter de text domain te komen, maar verder werkt het heel eenvoudig. Je kunt overigens alleen woorden en zinnen vertalen die ook echt gemarkeerd zijn om te vertalen.

Ga naar de plugin Say What?

#2 Team

Team Builder

Wil je een pagina maken met daarop alle mensen die bijvoorbeeld voor je blog schrijven, voor je bedrijf werken of in je sportteam zitten. De plugin Team is hier uitstekend geschikt voor.

Met deze plugin krijg je een team builder met twee verschillende designs. Met behulp van de team builder heb je onder andere de mogelijkheid om foto’s te plaatsen, namen in te vullen, een functie/positie te omschrijven en een korte beschrijving toe te voegen. Het is ook nog mogelijk om sociale media profielen te koppelen.

Verder kun je het design helemaal aanpassen naar je eigen huisstijl. Je kunt bij de Team Settings kleuren en lettergroottes wijzigen en er is ook een apart vak waar je custom CSS code in kwijt kunt.

Ga naar de plugin Team

#1 Toolset Types

Toolset Types

Standaard in WordPress zijn berichten en pagina’s post types. In bepaalde situaties is dit echter niet voldoende of is het gewoon handiger om een aparte post type te hebben voor het overzicht. Met de plugin Toolset Types kun je nieuwe soorten post types maken.

In de video hieronder kun je in het kort zien wat je ongeveer kunt verwachten van de plugin, welke mogelijkheden je krijgt en hoe het allemaal werkt.

Met Toolset Types kun je dus custom post types, custom velden en taxonomieën toevoegen. Het voordeel van deze plugin is natuurlijk dat je een super handige interface hebt om nieuwe custom post types toe te voegen en dat je niet direct de code in hoeft.

Mocht je dus een keer in een situatie komen waarbij je denkt dat je een nieuwe custom post type nodig hebt, dan is deze plugin echt een aanrader.

Ga naar de plugin Toolset Types

Benieuwd naar nog meer handige plugins?

Het zal je niet verbazen dat er voor WordPress nog veel meer plugins beschikbaar zijn om te gebruiken op je website. Bekijk daarom ook gerust eerdere edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

3 reacties

  1. Gaaf om een slider in de sidebar te kunnen maken met behulp van Ultimate Slider. Wederom bedankt voor de tips. Gr. Christel

  2. Hoi Maikel, bedankt voor je mooie onderzoeks werk naar bruikbare plugins.
    Ultimate slider een zeer mooie plugin.
    kijk uit naar de volgende maand
    grtjes
    Percy & Renate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *