Top 5 WordPress plugins mei 2015

Top 5 WordPress plugins van de maand

Wanneer je de WordPress community wilt omschrijven denk je al snel aan één woord: Groot.

Doordat het zo groot is komen er dagelijks nieuwe plugins bij in de WordPress plugin directory waar mensen zoals jij en ik gebruik van kunnen maken.

Aan sommige plugins die er te vinden zijn zal je iets hebben voor je website en het overgrote deel van de plugins zal je nooit gebruiken. Door de hoeveelheid plugins zal je echter nooit van het bestaan van bepaalde plugins weten, terwijl je er misschien wel iets aan hebt.

Hieronder kun je de top 5 WordPress plugins van de maand mei bekijken. Wellicht staat er een plugin bij waar je iets aan hebt, maar waar je het bestaan nog niet van af wist.

#5 Expire Sticky Posts

Maak je regelmatig gebruik van de sticky post functionaliteit om een bericht bovenaan de homepage te plakken? Wanneer je hier gebruik van maakt zal je wel weten dat je een sticky bericht altijd handmatig terug moet zetten.

Sticky expires instellen

Met de plugin Expire Sticky Posts is dit verleden tijd. Expire Sticky Posts is een eenvoudige plugin waarmee je een extra optie krijgt om een datum in te vullen tot wanneer een sticky bericht bovenaan de homepage mag blijven plakken.

Wanneer je een sticky bericht op een bepaalde datum wilt laten verlopen moet je naar de bewerkpagina van het desbetreffende bericht gaan. Vervolgens kun je in de box “Publiceren” een nieuwe instelling vinden genaamd “Sticky Expires”.

Wanneer je hier op “Edit” klikt kun je een datum invoeren wanneer het bericht weer een normaal bericht moet worden. Het enige minpuntje aan deze plugin is dat je helaas geen tijd kunt instellen.

#4 WooCommerce Colors

WooCommerce Colors

Wanneer je een beetje bekend bent met WooCommerce (een webshop plugin), dan weet je dat je in versie 2.2.11 en lager altijd de mogelijkheid hebt gehad bij de instellingen om de standaardkleuren van WooCommerce aan te passen.

Sinds versie 2.3 is deze optie verdwenen uit WooCommerce. Met de plugin WooCommerce Colors, van dezelfde makers als WooCommerce (WooThemes), kun je er weer voor zorgen dat je deze optie terugkrijgt.

Wanneer je de plugin activeert krijg je in de WordPress customizer (Weergave -> Aanpassen) de mogelijkheid om de WooCommerce kleuren aan te passen.

#3 WP Rollback

WP Rollback

Heb je een keer spijt gehad nadat je een plugin hebt geüpdatet naar de nieuwste versie? Het komt helaas weleens voor dat de nieuwste versie van een plugin niet goed functioneert op je website. Je moet dan handmatig weer de oude versie downloaden en vervolgens uploaden.

Zou het niet handig zijn om een knop te hebben waarmee je direct terug kunt naar de oude versie? Een soort “ongedaan maken” knop. Met de plugin WP Rollback krijg je deze knop.

Wanneer je de plugin installeert krijg je een “Rollback” knop bij het overzicht voor plugins en thema’s. Wanneer je op “Rollback” klikt kun je kiezen naar welke versie je terug wilt gaan.

WP Rollback versie uitkiezen

Hoewel deze plugin in bepaalde situaties handig is blijft het uiteraard wel belangrijk om alle onderdelen van je website altijd up-to-date te houden, probeer dus altijd weer zo snel mogelijk te updaten naar de nieuwste (werkende) versie.

#2 If Menu

If Menu

Wil je verschillende menu-items tonen aan verschillende ingelogde gebruikers of wanneer iemand op een bericht, pagina of de homepage is? Je zou hiervoor de code kunnen induiken, maar met de plugin If Menu heb je hier ook de controle over.

Wanneer je If Menu installeert kun je direct naar “Weergave -> Menu’s” gaan om gebruik te maken van deze plugin. Wanneer je op een menu-item klikt zal je de optie “Enable Conditional Logic” zien staan. Je moet hier een vinkje zetten om de opties te kunnen zien.

Wanneer je eenmaal een vinkje hebt gezet kun je kiezen of je het menu-item wilt laten zien of verbergen wanneer een gebruik is ingelogd of een bepaalde rol heeft. Je kunt verder ook kiezen of een menu-item getoond of verborgen moet zijn op berichten, pagina’s of de homepage.

#1 WP Club Manager

WP Club Manager

Wil je een website maken of beheren voor een sportclub, dan kan de plugin WP Club Manager je wellicht goed van pas komen.

Met WP Club Manager kun je teams beheren, spelersprofielen en speelschema’s maken, uitslagen en statistieken bijhouden, en nog allerlei andere handige dingen.

Deze plugin geeft ondersteuning voor sporten als voetbal, basketbal, volleybal, hockey, en nog meerdere andere sporten. Tot slot is de plugin ook nog naar het Nederlands vertaald wanneer je gebruikmaakt van een Nederlandse WordPress installatie.

Meer plugins die de moeite waard zijn

Ben je benieuwd wat voor WordPress plugins er nog meer de moeite waard zijn? Bekijk dan ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *