Top 5 WordPress plugins mei 2017

Top 5 WordPress Plugins Mei

Vorige maand was het aantal van 50.000 WordPress plugins bijna gehaald in de officiële plugin directory.

Deze maand is dit gepasseerd en staan er ondertussen maar liefst 50.133 gratis plugins in de plugin directory.

Genoeg plugins dus om maandelijks een lijstje te maken. Lees hieronder snel verder om te bekijken welke plugins deze maand de top 5 hebben gehaald.

#5 Menu icons

Zie je weleens icoontjes staan in het menu van een website? Dit wordt soms gebruikt ter vervanging van een woord, bijvoorbeeld een huisje in plaats van de tekst home, maar het kan ook gewoon net even iets extra’s zijn.

Standaard kun je dit niet instellen in WordPress, maar sommige thema’s geven je deze mogelijkheid al wel. Mocht jouw thema je deze mogelijkheid niet geven, dan kun je natuurlijk altijd terugvallen op een plugin.

De plugin Menu icons is in dit geval een uitstekende plugin om te gebruiken als je icoontjes in het menu wilt hebben.

Ga naar de plugin Menu Icons

#4 Collapse-O-Matic

Collapse-O-Matic

Wil jij graag op je website inhoud ingeklapt hebben staan en dat bezoekers dit kunnen openklappen door erop te klikken? Dit is handig voor bijvoorbeeld een veelgestelde vragenlijst.

Met de plugin Collapse-O-Matic kun je dit eenvoudig instellen met behulp van shortcodes. Je kunt in de shortcode zelf de “trigger” tekst, bijvoorbeeld een vraag, invoeren en vervolgens de tekst die je te zien krijgt als erop geklikt wordt.

Ga naar de plugin Collapse-O-Matic

#3 Dynamic Featured Image

Dynamic Featured Image

Heb je de behoefte om meerdere uitgelichte afbeeldingen toe te voegen aan een bericht of pagina op je WordPress-website?

Standaard is dit helaas niet mogelijk, maar met de plugin Dynamic Featured Image kun je dit wel bereiken. Zodra je de plugin activeert krijg je de mogelijkheid om meerdere uitgelichte afbeeldingen toe te voegen. Super handig natuurlijk.

Ga naar de plugin Dynamic Featured Image

#2 Editor Menu and Widget Access

Editor Menu and Widget Access

In WordPress zijn er verschillende gebruikersrollen en niet iedereen kan overal bij. Zo kunnen redacteuren of shop managers (WooCommerce rol) niet het menu of een widget aanpassen.

Mocht dit wel een keer nodig zijn op jouw website, dan kan de plugin Editor menu and Widget Access je helpen. Wees verder niet bang, de thema opties en dergelijke blijven wel verborgen voor deze gebruikers.

Verder kun je met deze plugin ook nog andere menu en submenu-items verbergen. Wil je bijvoorbeeld dat ze niet bij de tags kunnen komen, dan kun je dit eenvoudig aanvinken op de instellingenpagina.

Ga naar de plugin Editor Menu and Widget Access

#1 Invisible reCaptcha for WordPress

Invisible reCaptcha for WordPress

Wil je de verschillende inlogformulieren van je website beschermen tegen onder andere brute force attacks? De plugin Invisible reCaptcha for WordPress maakt het spambots een stuk moeilijker.

De plugin maakt gebruik van de onzichtbare ReCaptcha van Google, zodat de echte bezoekers van je website geen last krijgen van meldingen en zich zouden moeten verifiëren.

Invisible reCaptcha for WordPress werkt voor inlog, registratie, reactie en wachtwoord vergeten formulieren. Daarnaast werkt de plugin ook voor formulieren van de plugins WooCommerce, Contact Form 7, Gravity Forms, Ultra Community en BuddyPress.

Ga naar de plugin Invisible reCaptcha for WordPress

Benieuwd naar nog meer handige plugins?

Het zal je niet verbazen dat er voor WordPress nog veel meer plugins beschikbaar zijn om te gebruiken op je website. Bekijk daarom ook gerust eerdere edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

2 reacties

  1. Hoi Maikel,
    opnieuw zeer interessant leesvoer voor ons. bedankt voor het goede werk van je om ons op de hoogte te houden.

    tot gauw dan
    grtjes
    Percy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *