Top 5 WordPress plugins november 2014

WordPress plugins van de maand

De dagen, weken en maanden vliegen voorbij. Het is daardoor alweer tijd voor de top 5 WordPress plugins van de maand november.

Het is mij deze maand weer gelukt om diverse plugins voor je uit te testen die ik de laatste tijd ben tegengekomen.

Zo is er een plugin waarmee je eenvoudig van een bericht een pagina kunt maken of wat dacht je van een plugin waarmee je voetnoten kunt maken net als Wikipedia altijd doet.

Ben je benieuwd welke plugins deze maand de top 5 gehaald hebben? Bekijk dan snel de lijst hieronder.

#5 Post Type Switcher

Post Type Switcher

Heb je weleens in een situatie gezeten waar je van een bericht een pagina wilde maken of van een pagina een bericht?

Om dit te doen in WordPress moet je een nieuw bericht of pagina maken, alles kopiëren en je oude bericht of pagina verwijderen omdat je anders niet dezelfde URL kunt gebruiken.

Dit zijn net wat stappen teveel die je moet zetten en daarom is de plugin Post Type Switcher gemaakt.

Met Post Type Switcher kun je eenvoudig je berichten en pagina’s omzetten naar een andere post type. Het enige wat je hoeft te doen is naar de bewerker van een bericht of pagina te gaan en de post type aan te passen.

Klik vervolgens op bijwerken en afhankelijk van je keuze heb je van je bericht een pagina gemaakt of andersom.

#4 OnePress Image Elevator

OnePress Image Elevator

Wanneer je een afbeelding op je WordPress website wilt plaatsen moet je deze altijd uploaden via de media uploader.

Met de gratis versie van de plugin OnePress Image Elevator kun je het uploaden nog eenvoudiger maken. Wanneer je de plugin hebt geactiveerd kun je afbeeldingen kopiëren van Photoshop, je harde schijf of een screenshot maken en deze vervolgens direct plakken in je WordPress berichten.

In onderstaande video kun je zien hoe het werkt:

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je ook nog de mogelijkheden om afbeeldingen te hernoemen, het formaat van de afbeeldingen aan te passen en om afbeeldingen automatisch te comprimeren, dan kun je de premium versie downloaden via CodeCanyon.

#3 FD Footnotes

Wanneer je een pagina van Wikipedia bekijkt staan er onderaan de pagina altijd wel voetnoten met de bronnen en referenties die gebruikt zijn.

Wanneer jij hier ook gebruik van wilt maken op je website omdat je artikel bijvoorbeeld vol staat met academische of sterk onderbouwde content, dan kun je gebruik maken van de plugin FD Footnotes.

Zodra je de plugin geïnstalleerd hebt kun je eenvoudig voetnoten toevoegen. Het enige wat je hoeft te doen is een shortcode in het desbetreffende bericht te zetten met je voetnoot.

Op onderstaande afbeelding staat uitgelegd wat je moet doen en hoe het wordt weergeven.

FD Footnotes

#2 WP Clean Up

WP Clean UP is een plugin waarmee je de database van je website kunt opschonen. De plugin helpt je met het verwijderen van de overbodige informatie die de database opslaat.

Ik heb het over informatie als revisies, auto concepten, spam reacties, reacties in de prullenbak, en nog een aantal dingen meer. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om je database te optimaliseren.

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd kun je bij “Instellingen -> WP Clean Up” de database van je website opschonen en optimaliseren.

#1 Master Slider

Master Slider

Je ziet op veel websites sliders en bij de websites die het gebruiken zit het vaak al in het thema ingebouwd. Wanneer dit bij jou niet het geval is kun je gebruik maken van de plugin Master Slider.

Master Slider is responsive, werkt dus op alle devices, en heeft ook nog eens ondersteuning voor swipe bewegingen.

Het is met deze plugin mogelijk om je eigen slider aan te maken, maar je hebt ook de keuze uit 8 startvoorbeelden. Eenmaal alles ingesteld kun je met behulp van een shortcode de slider in een pagina of bericht plaatsen.

Om een idee te krijgen hoe het precies werkt kun je onderstaande video bekijken:

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Meer handige plugins ontdekken?

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige plugins voor WordPress. In de vorige edities van de top 5 WordPress plugins staan nog heel veel plugins op je te wachten om ontdekt te worden.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het gerust hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *