Top 5 WordPress plugins november 2016

Top 5 WordPress plugins van de maand

De oplettende volger was het vast al opgevallen dat er vorige week geen top 5 online was gekomen, maar gewoon een normaal artikel.

Wees in elk geval niet bang, want zoals je met dit artikel ziet ga ik gewoon door met deze maandelijkse lijst.

Ik zal de intro verder niet te lang maken, want je bent vast benieuwd naar de plugins die deze top 5 gehaald hebben. Laten we beginnen met de plugin op plek nummer 5.

#5 Publish Confirm

Publish confirm

Druk je weleens per ongeluk op de knop “Publiceren” waardoor er een artikel online komt te staan terwijl dit niet de bedoeling was?

Je kunt het artikel dan natuurlijk weer snel offline halen, maar wanneer je bijvoorbeeld je social media of e-mail gekoppeld hebt, dan zijn er ook al op andere plekken links te vinden naar het artikel.

Zeker niet ideaal allemaal en daarom kan het handig zijn om de plugin “Publish Confirm” te installeren. Wanneer je vervolgens op de publiceerknop klikt, zal je een pop-up te zien krijgen met de vraag of je het artikel wel echt wilt publiceren.

#4 Lazy Load for Comments

Lazy Load for Comments

Op steeds meer grote blogs en websites zie je dat er gebruik wordt gemaakt van lazy loading bij de reacties. Een bezoeker moet hierdoor klikken om reacties te lezen of ver genoeg scrollen om meer reacties te laden.

Met de nieuwe plugin Lazy Load for Comments kun je dit ook bereiken op je WordPress website.

Wanneer je de plugin activeert heb je 1 instelling waar je iets mee kunt. Je kunt aangeven of reacties pas geladen mogen worden wanneer een gebruiker op een knop klikt of wanneer hij ver genoeg scrolt.

#3 Comment Attachment

Comment Attachment

Standaard kan er in een reactie in WordPress alleen maar tekst geplaatst worden. Het kan echter een leuke toevoeging zijn als bezoekers ook afbeeldingen of iets anders kunnen toevoegen.

Wanneer jij de bezoekers van jouw website deze mogelijkheid wilt geven, dan kun je de plugin “Comment Attachment” gebruiken.

Zodra je de plugin op je website hebt staan kun je naar “Instellingen -> Lezen” om naar de instellingen te gaan en aan te geven welke bestandstypen geüpload mogen worden.

#2 Widget options

Widget options

De plugin Widget options geeft je de complete controle over de widgets op je website.

Wanneer je de plugin activeert krijg je bij alle widgets de mogelijkheid om in te stellen op welke pagina’s de widget zichtbaar mag zijn, of het op alle devices getoond mag worden, of je de widget titel wilt weergeven, en nog allerlei andere dingen.

Nog een bijkomstigheid is dat deze plugin helemaal customizer ready is. Wanneer je dus een instelling aanpast zal je dit direct kunnen zien in de customizer.

#1 Uber reCaptcha

Uber reCaptcha

Met de plugin Uber reCaptcha kun je ervoor zorgen dat er bij de verschillende WordPress formulieren een extra beschermlaag komt.

Dit is met name handig wanneer je af wilt van de vele spamreacties of brute-force aanvallen die op je website uitgevoerd worden.

Wanneer je deze plugin activeert kun je reCaptcha aanzetten bij het inlog, registratie en wachtwoord vergeten formulier en natuurlijk bij de reacties. Voordat alles werkt moet je overigens wel eerst even een gratis reCaptcha site key aanvragen bij Google.

Benieuwd naar nog meer handige plugins?

Het zal je niet verbazen dat er voor WordPress nog veel meer plugins beschikbaar zijn om te gebruiken op je website. Bekijk daarom ook gerust eerdere edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

5 reacties

  1. Dag Maikel,

    misschien een overbodige vraag, maar werkt Uber reCaptcha ook voor het contactformulier (voor het verzenden van een emailbericht moet dan worden aangegeven dat je geen robot bent) of is daar een andere plugin beter voor?

    Dank voor het delen van informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *