Top 5 WordPress plugins oktober 2016

Top 5 WordPress plugins van de maand

Afgelopen weekend werd WordCamp Nederland gehouden, het grootste WordPress evenement dat je in Nederland kunt vinden.

Tijdens WordCamp Nederland zijn er diverse sessies bij te wonen over onderwerpen als hoe je jouw WordPress website sneller kunt maken of beter kunt beveiligen, wordt er dieper ingegaan over zaken als de Rest API en JavaScript, en nog heel veel meer.

Heb je het dit jaar gemist? Geen nood, de kans is groot dat er volgend jaar gewoon weer een WordCamp Nederland is.

Tot zover over WordCamp. Het is nu gewoon weer tijd voor de maandelijkse lijst met de top 5 WordPress plugins van deze maand. 

#5 WP Jump Menu

WP Jump Menu

Wanneer je vaak berichten of pagina’s moet bewerken kan het erg veel tijd kosten om deze telkens op te zoeken in het WordPress beheerdersgedeelte.

Om eenvoudiger door WordPress heen te springen om specifieke berichten of pagina’s te bewerken kun je de plugin WP Jump Menu installeren.

Nadat je de plugin hebt geactiveerd krijg je rechtsboven in de toolbar een jump menu waar je op kunt klikken. Je kunt hier een titel invoeren en direct naar een bericht of pagina gaan om het te bewerken.

#4 Control WP Core Emails

Control WP Core Emails

Het kan ontzettend vervelend zijn wanneer je veel websites hebt en er is weer een automatische update. Met 50 websites in je beheer kun je meteen 50 e-mail update notificaties verwijderen.

Ben jij deze standaard e-mails van WordPress zat? Met de plugin Control WP Core Emails kun je de e-mails uitschakelen.

Zodra je de plugin geïnstalleerd hebt kun je naar “Instellingen -> Algemeen” om te bepalen welke mails je niet meer wilt ontvangen van het automatische update proces. Je hebt de keuze tussen Succes, Manual, Failure en Critical. Over het algemeen zal je alleen de eerste 2 opties willen aanvinken.

#3 Social Warfare

Social Warfare

Er zijn ontzettend veel plugins voor social media te vinden. De plugin Social Warfare is echter alsnog de moeite waard om te bekijken wanneer je deelknoppen wilt hebben op je website.

Wanneer de plugin geïnstalleerd staat kun je naar het kopje “Social Warfare” om aan te geven voor welke social media kanalen je de deelknoppen wilt inschakelen.

Verder heb je de mogelijkheid om aan te geven voor welke post types je het wilt gebruiken en of je de counters wilt inschakelen om te laten zien hoe vaak het gedeeld is.

#2 Nav Menu Roles

Wil je verschillende gebruikers van je website andere dingen laten zien in het menu? De plugin Nav Menu Roles is dan zeker het installeren waard.

Zo kun je een link in het menu tonen aan alleen ingelogde gebruikers, bepaalde gebruikersrollen of aan gebruikers die niet zijn ingelogd.

Wanneer de plugin actief staat op je website kun je naar “Weergave -> Menu’s” gaan en op een menu-item klikken die je alleen aan een bepaalde gebruikersgroep wilt laten zien. Zodra je op het menu-item hebt geklikt verschijnen de opties om zelf aan te geven aan wie je het wilt tonen.

#1 Autoptimize

Autoptimize

Met de plugin Autoptimize kun je de HTML, JavaScript en CSS code van je website optimaliseren. Zodra je de plugin hebt geactiveerd kun je naar “Instellingen -> Autoptimize” gaan om het een en ander in te stellen.

Het lijkt in eerste instantie een kwestie van vinkjes zetten en dat is het natuurlijk ook, maar rechtsboven op de instellingenpagina van deze pagina kun je ook nog op “Show advanced settings” klikken voor de geavanceerde opties.

Bij de geavanceerde opties gaat het allemaal net even wat dieper, zodat jij jouw website nog beter kunt optimaliseren. Wanneer je met deze plugin aan de slag gaat moet je wel altijd goed controleren of alles op je website goed blijft werken. Het optimaliseren kan namelijk weleens conflicten opleveren met andere plugins.

Wil je nog meer handige plugins ontdekken?

Naast de top 5 die je zojuist gelezen hebt zijn er nog veel meer top 5 lijsten van de voorgaande maanden. Wanneer je interesse hebt om nog meer handige plugins te ontdekken, dan is het zeker de moeite waard om de voorgaande edities ook te bekijken.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *