Top 5 WordPress plugins oktober 2017

De weersvoorspelling is goed voor vandaag, dus daar moet je natuurlijk nog even van genieten.

Het is misschien de laatste kans om dit jaar de top 5 WordPress plugins heerlijk in de tuin te lezen.

Ben je benieuwd welke plugins het dit keer gehaald hebben? Lees dan snel hieronder verder.

#5 WP Dashboard Notes

WP Dashboard Notes

Werken er meerdere mensen aan je website en vind je het handig om ook via de website notities te maken over bepaalde dingen?

WP Dashboard Notes geeft je deze mogelijkheid. Je kunt met behulp van deze plugin eenvoudig notities maken die door iedereen gelezen kunnen worden.

Je hebt zelf de invloed wat voor achtergrondkleur de notitie wordt en natuurlijk ook wat je erin zet. Zo kan het ook prima zijn dat je mensen tips geeft door middel van een notitie of dat je links geeft ter inspiratie.

Ga naar de plugin WP Dashboard Notes

#4 Reading Time WP

Wil je aan jouw lezers laten zien hoeveel tijd het ongeveer kost om een bericht te lezen? Dit is mogelijk met de plugin Reading Time WP.

Wanneer je geen behoefte hebt aan deze plugin vraag je je misschien af waarom iemand dit zou gebruiken. Het kan lezers net dat extra zetje geven om een artikel te lezen, doordat het bijvoorbeeld maar een paar minuten kost.

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd op je website, kun je bij “Instellingen -> Reading Time WP” de Engelse woorden vertalen naar het Nederlands en instellen hoeveel woorden er per minuut gelezen worden.

Ga naar de plugin Reading Time WP

#3 Admin Tweaks

Admin Tweaks

Admin Tweaks is een plugin waarmee je, zoals de naam eigenlijk al zegt, het beheerdersgedeelte van je WordPress-website kunt tweaken.

Je hebt eigenlijk de mogelijkheid om voor alle menu-items dingen aan te passen. Zo kun je bij berichten en pagina’s het ID-nummer laten zien, bij media een afbeeldingsgrootte kolom toevoegen en eigenlijk nog heel veel meer.

De plugin is zeker de moeite waard om te bekijken als je bepaalde onderdelen ‘zat’ bent of het net iets overzichtelijker wilt maken.

Ga naar de plugin Admin Tweaks

#2 Clearfy – disable unused features

Clearfy

Admin tweaks gaf je de mogelijkheid om dingen in het beheerdersgedeelte aan te passen. Clearfy geeft je daarentegen de mogelijkheid om niet gebruikte functionaliteiten uit te schakelen.

Het gaat dus op een wat hoger niveau, waar met name developers of ervaren WordPress gebruikers zeker iets aan kunnen hebben.

Zo geeft deze plugin je onder andere de optie om functies als emoji’s, rest API, archiefpagina’s, revisies, en allerlei andere dingen uit te schakelen.

Ga naar de plugin Clearfy

#1 FitVids for WordPress

FitVids for WordPress

Het is je misschien al weleens opgevallen dat WordPress YouTube video’s die je invoegt op je website niet volledig responsive weergeeft.

Ja, de breedte wordt aangepast, maar er komt vaak een zwarte balk onder en boven te staan omdat de hoogte niet goed wordt aangepast.

De plugin FitVids for WordPress lost dit probleem voor je op. Het enige wat je hoeft te doen is Fitvids Main Selector invoeren bij de instellingen. Bij mij werkt “Body” uitstekend.

Ga naar de plugin FitVids for WordPress

Meer handige WordPress plugins ontdekken?

In de voorgaande edities van de top 5 (premium) WordPress plugins staan wellicht meer plugins die handig kunnen zijn voor je website.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of wil je een andere handige plugin delen waar je erg tevreden over bent? Vertel het in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *