Top 5 WordPress plugins september 2015

Top 5 WordPress plugins van de maand

In deze top 5 WordPress plugins van deze maand staan een aantal handige plugins die jou het leven makkelijker kunnen maken.

Zo kun je er onder andere voor zorgen dat niet alle gebruikers in het beheerdersgedeelte kunnen komen en dat je PHP codes kunt plaatsen in een widget.

Natuurlijk was dit nog lang niet alles en kun je nog veel meer met de plugins die in onderstaande lijst staan. Lees hieronder dus snel verder als je benieuwd bent wat alle plugins voor je kunnen betekenen.

#5 Enhanced Text Widget

Enhanced text widget

WordPress komt standaard met een tekst widget, maar met de plugin Enhanced Text Widget krijg je hier een verbeterde versie van.

Naast dat je een titel, normale tekst en HTML codes kunt gebruiken, kun je met de Enhanced Text Widget ook nog gebruikmaken van CSS, JavaScript, Flash, PHP en shortcodes.

Verder heb je ook nog de mogelijk om van de titel een hyperlink te maken (en te openen in een nieuw tabblad), een speciale CSS class te koppelen aan de widget, en nog een aantal dingen meer.

#4 Subtitles

Subtitles

Een titel plaatsen in WordPress is niet moeilijk. Het kan echter zomaar zijn dat je met enige regelmaat eigenlijk ook een subtitel wilt plaatsen onder de titel.

Nu zijn er verschillende plugins waarmee je dit kunt bereiken, maar bij de meeste plugins moet je de code induiken om op de juiste plek een bepaalde code neer te zetten om het wekend te krijgen.

Met de plugin Subtitles is dit niet meer nodig. Zodra je Subtitles installeert en activeert werkt het direct en krijg je onder alle berichten en pagina’s een extra veld te zien waar je eventueel een subtitel kunt invullen.

Subtitel invoerveld

#3 Limit Posts

Limit posts

Het zal zeker niet het eerste zijn waar je aan denkt, maar in bepaalde situaties kan het handig zijn om een functionaliteit te hebben waarmee je het aantal berichten dat een gebruiker kan publiceren kunt limiteren. Met de plugin Limit Posts krijg je deze mogelijkheid.

Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken wanneer je gastblogs toestaat en de gastbloggers een gebruiker hebben. Je kunt het ook gebruiken bij een ledenwebsite waar gebruikers de mogelijkheid hebben om iets te publiceren bij een bepaald onderdeel.

Limit posts werkt voor alle post types en verschillende rollen en daarnaast kun je zelf bepalen of je een limiet van het aantal berichten wilt instellen voor een bepaald aantal seconden, minuten, uren, dagen, maanden of jaren.

Je hebt dus genoeg mogelijkheden om de juiste combinatie te maken die het best bij je situatie past. Wanneer een gebruiker vervolgens over het limiet gaat zal hij of zij een melding krijgen dat publiceren niet meer mogelijk is.

#2 Remove Dashboard Access

Remove dashboard access

Standaard kunnen alle gebruikers van een WordPress website in het beheerdersgedeelte (dashboard) komen.

Nu is het natuurlijk niet zo dat alle gebruikers veel kunnen in het beheerdersgedeelte (dit is van rol afhankelijk), maar voor bepaalde gebruikers is het wellicht helemaal overbodig om in het beheerdersgedeelte van WordPress te komen.

Met de plugin Remove Dashboard Access kun je instellen welke rollen toegang krijgen om in het beheerdersgedeelte te komen. Zo kun je kiezen voor “alleen beheerders”, “redacteuren en beheerders” en “auteurs, redacteuren en beheerders”.

Verder kun je ook nog een URL invoeren waar een gebruiker naar wordt doorgestuurd indien hij of zij geen toegang heeft om in het dashboard te komen.

#1 Easy Updates Manager

Easy updates manager

Wil je de volledige controle over alle soorten WordPress updates en notificaties? De plugin Easy Updates Manager is hier uitstekend geschikt voor.

Met Easy Updates Manager heb je de mogelijkheid om globaal aan te geven of updates in- of uitgeschakeld moeten staan, kun je automatische updates voor verschillende soorten releases in- of uitschakelen en verder kun je ook nog aangeven of je automatische update e-mails wilt ontvangen.

Naast de globale instellingen kun je tevens ook nog per plugin of thema aangeven of de plugin geüpdatet mag worden. Je kunt al deze instellingen vinden door naar “Dashboard -> Updates options” te gaan zodra je de plugin hebt geïnstalleerd.

Wil je nog meer handige plugins ontdekken?

Het zal je natuurlijk niet verbazen dat er voor WordPress nog heel wat meer handige plugins beschikbaar zijn. Bekijk daarom ook gerust eerdere edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *