Top 5 WordPress plugins van de maand augustus

WordPress plugins van de maand

Het is weer de derde maandag van de maand en je kunt hier dus weer een mooie top 5 met WordPress plugins lezen.

Net als altijd probeer ik het erg gevarieerd te houden en ik denk dat dit weer prima gelukt is.

Zo kun je met een plugin mockups maken en met een andere plugin kun je weer gebruik maken van een responsive lightbox voor je afbeelding. Natuurlijk is dit niet alles, bekijk dus snel de top 5 hieronder.

#5 Device Mockups

Wanneer je een website hebt kan het zijn dat je een device mockup wilt maken van je producten of portfolio. Het kan ook zijn dat je het gewoon mooi vind om een YouTube video te plaatsen in het beeldscherm van een iMac. Normaliter moet je hiervoor eerst zoeken naar een photoshop template of een designer om het voor elkaar te krijgen.

Er is echter ook een WordPress plugin waarmee je dit kunt doen. Met de plugin “Device Mockups” kun je eenvoudig device mockups maken in de editor van je berichten en pagina’s. Je doet dit met behulp van een shortcode en hierin kun je afbeeldingen, (YouTube) video’s of andere content plaatsen.

Wanneer je een device mockup van de Macbook Pro wilt maken kan het er als volgt uitzien:

Device Mockup Webtalis

Verder kun je ook nog uit de volgende devices kiezen: iPhone, iPad, iMac, Macbook Pro (Retina), Galaxy S3, Nexus 7, Surface en Lumia 920. Wanneer je een YouTube video wilt embedden moet je dit met een iframe doen om het werkend te krijgen in combinatie met deze shortcode.

#4 Comment images

Comment Images

Met de plugin Comments Images kun je toestaan dat bezoekers afbeeldingen uploaden en toevoegen in de reacties. De optie om een afbeelding toe te voegen verschijnt onderaan in het reactieformulier.

Bij de optie om een afbeelding toe te voegen kunnen de lezers tevens lezen welke formaten ondersteund worden (PNG, GIF, JPG en JPEG) en bij een te grote afbeelding wordt het formaat verkleind zodat de afbeelding in het reactieveld past.

Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid per bericht om te bepalen of je afbeeldingen in reacties wilt toestaan of niet. Deze plugin is natuurlijk niet aan te raden op alle websites, maar op bepaalde websites kan het een mooie toevoeging zijn.

#3 Simple Shortcodes

Simple Shortcodes

Simple Shortcodes is een plugin die er voor zorgt dat je shortcodes kunt gebruiken om eenvoudig dingen te maken als kolommen, buttons, tabbladen, callout boxen, notificaties, en ga zo maar door.

De plugin is oorspronkelijk gemaakt voor mensen met een Simple Theme, maar de plugin werkt goed op alle themes.

Zodra je de plugin installeert en activeert wordt er een extra icoontje toegevoegd aan de toolbar in de WordPress editor.

Simple shortcodes button

#2 FooBox Image Lightbox

FooBox Image Lightbox

De plugin “Foobox Image Lightbox” is een plugin dat ervoor zorgt dat je afbeeldingen in een lightbox worden weergegeven.

Foobox neemt responsive design erg serieus en zorgt er dan ook voor dat alles perfect geschaald wordt op tablets en smartphones. Zelfs de buttons waarmee je naar de volgende of vorige afbeelding kunt gaan passen zich aan.

Het enige wat je hoeft te doen is de plugin te installeren en activeren en het werkt. FooBox Image Lightbox werkt met alle afbeeldingen (ook met onderschriften) en galerijen.

Het enige waar je op moet letten is dat je de afbeeldingen wel linkt naar het mediabestand en niet voor “geen” kiest bij het invoegen van de afbeelding in je bericht.

#1 Plugin Organizer

Sleutel je graag aan je website om het een en ander te optimaliseren? Dan is de plugin “Plugin Organizer” zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Er zijn veel plugins die scripts op alle pagina’s van je website laden terwijl de functies van de plugin lang niet op alle pagina’s gebruikt worden. Het laden van een pagina kan hierdoor weer net iets langer duren.

Met Plugin Organizer kun je zelf bepalen in welke volgorde de plugins geladen moeten worden en op welke pagina’s bepaalde plugins niet geladen hoeven te worden (of juist wel).

Zodra je de plugin installeert en activeert, kun je direct op de plugin pagina de volgorde waarin plugins geladen worden wijzigen door de plugins omhoog of omlaag te slepen.

Plugin organizer

Bij “Plugin Organizer -> Settings” kun je inschakelen dat je zelf kunt bepalen wanneer plugins geladen moeten worden en bij “Plugin Organizer -> Global Plugins” kun je instellen welke plugins op de gehele website uitgeschakeld moeten worden. Je kunt vervolgens bij je berichten en pagina’s zelf aangeven of een plugin voor het artikel aan moet.

Gebruik deze plugin alleen als je de kennis hebt van welke plugins uit of niet uit kunnen op bepaalde pagina’s. Wanneer je verkeerd gebruik maakt van de plugin zullen bepaalde functies niet meer werken omdat de scripts niet geladen worden.

Meer handige plugins ontdekken?

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige plugins voor WordPress. In de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins staan wellicht meer plugins die handig kunnen zijn voor je website.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of wil je een andere handige plugin delen waar je erg tevreden over bent? Vertel het in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *