Ik heb weer een mooie mix WordPress plugins geselecteerd voor je deze maand.
Er staan plugins bij die gericht zijn op extra mogelijkheden in de reacties, het beheren van RSS feeds en het verbeteren van de widget ready gebieden.
Alle plugins brengen wel iets unieks met zich mee en er staat vast wel weer een plugin tussen die waarschijnlijk ook voor jou nuttig kan zijn.
#5 Comment Images
Wil je de reacties wat opfleuren op je website? Met de plugin Comment Images geef je de bezoekers de mogelijkheid om afbeeldingen in de reacties toe te laten voegen.
Je bezoekers kunnen zelf een PNG, GIF, JPG of JPEG afbeeldingen uploaden.
#4 No Image link
WordPress zorgt er standaard voor dat een afbeelding naar zichzelf linkt in een artikel. Wanneer een bezoeker op de afbeelding klikt, komt hij op een pagina terecht met alleen de afbeelding.
De volgende stap is dat de bezoeker of teruggaat naar het artikel of je website verlaat en naar een andere website gaat.
Het is mogelijk om bij elke afbeelding de instelling aan te passen naar geen link, maar zou het niet eenvoudiger zijn om dit als standaard te hebben?
Met de plugin No Image Link zorg je ervoor dat er standaard geen link wordt meegegeven aan de afbeelding. Het enige wat je hoeft te doen is de plugin activeren, meer niet.
#3 WP RSS Multi Importer
Indien je een RSS feed van een andere website wilt tonen op je website heb je natuurlijk de standaard RSS feed plugin van WordPress.
Wil je echter meerdere RSS feeds weergeven in 1 widget, dan kan ik je de plugin WP RSS Multi Importer aanbevelen. Deze plugin geeft je de mogelijkheid om meerdere RSS feeds op te geven die je in 1 widget kunt gebruiken.
#2 WooSidebars
Met de plugin WooSidebars kun je eenvoudig verschillende widgets op verschillende pagina’s laten weergeven zonder ook maar een regel code aan te raken.
WooSidebars werkt op alle WordPress themes die een dynamische sidebar hebben. Je hoeft dus niet speciaal een theme bij Woothemes aan te schaffen om gebruik te maken van deze plugin.
Wil je op de homepage andere widgets hebben in de sidebar dan op de pagina’s van je artikelen? Dit is allemaal mogelijk met deze plugin.
Bekijk in deze video hoe alles precies in zijn werk gaat:
#1 Page Builder by SiteOrigin
Page Builder by SiteOrigin is een plugin waarmee je (responsive) pagina layouts kunt maken met widgets. De plugin geeft je de mogelijkheid om kolommen te maken op je pagina en vervolgens widgets eraan toe te voegen.
Bij de Page Builder plugin krijg je al direct een aantal nuttige nieuwe widgets erbij zoals een gallery, afbeelding en video widget. Verder krijg je ook een aantal essentiële pagina elementen widgets erbij zoals buttons, call to actions, testimonials, en meer.
Het is gewoon een erg handige plugin die je kunt helpen om een aantal nuttige pagina’s te maken op je website. Bekijk ook de video hieronder:
Bekijk ook de voorgaande edities
Bekijk ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand. Er staan allerlei unieke plugins tussen waar niet veel over geschreven wordt op andere websites, maar wel de moeite waard zijn.
4 reacties
Tja, Maikel, ik weet het niet. Van websites bouwen heb ik geen sjoege. Een kennis bouwde de mijne. Voor nop, wat ik niet vergeet! Plus het onderhoud. Plus plugins. Allemaal zijn afdeling. Dubieuze reacties behandel ik nooit zonder overleg met hem. Tot onduidelijke reacties toe: komen er bij mij niet in. Ikzelf ben mij dunkt ook altijd duidelijk. 😉 Updates van plugins, dat kan ik nog net zelf. 🙂 Maar om tot mijn punt te komen: ik heb van hem wel eens begrepen dat je ook te veel plugins kunt hebben en bij mij staan er al aardig wat. Hoe denk jij erover? (Dit is niet een directe reactie op de plugins die je deze keer behandelt, maar je weet dat ik je mening waardeer.)
En nog hele fijne feestdagen jongen! Prettige Kerstdagen en Gelukkig Nieuwjaar! En goede zaken doen in 2014!
Tja, hoeveel plugins is te veel en wat is er slecht aan? Vaak hoor je dat te veel plugins slecht zijn omdat het je website sloom maakt of het slecht voor de veiligheid is. Plugins in het algemeen maken je website niet traag, zijn gewoon veilig en zorgen niet voor een conflict met je geïnstalleerde thema. Slecht gecodeerde plugins doen dit echter wel.
Het alternatief dat vaak genoemd wordt is dat je de code van de functionaliteit die je wilt hebben zelf in de thema bestanden moet plaatsen. Je doet dan eigenlijk precies hetzelfde als de plugin doet. Wanneer je vervolgens een ander thema wilt gebruiken, moet je alles weer opnieuw gaan doen.
Hoeveel plugins je kunt gebruiken is eigenlijk heel simpel. Je kunt zoveel plugins gebruiken als dat je voor je website nodig hebt. Ik gebruik er op deze website 22 en het zijn er weleens meer geweest. Ik ken ook websites met meer dan 50 plugins die zonder problemen functioneren en gewoon snel laden.
Het gaat er gewoon om dat je de juiste plugins selecteert, dan is er weinig aan de hand en zal je niet snel problemen hebben.
Jij natuurlijk ook fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toegewenst.
Ziet er goed uit Maikel. Vooral de sidebar plugin is handig en daar ga ik zeker naar kijken.
Fijn om te horen, succes met woosidebars 🙂