Top 5 WordPress plugins van de maand januari

WordPress plugins van de maand

Dit jaar ga ik  gewoon verder met de top 5 WordPress plugins van de maand.

Je kunt dus elke derde maandag van de maand weer een aantal nuttige plugins vinden.

Wat deze maandelijkse top 5 uniek maakt is dat het om plugins gaat die over het algemeen tussen de 5000 en 150,000 keer gedownload zijn.

Af en toe staat er een plugin tussen die ook zeker de moeite waard is ondanks dat het iets minder of meer downloads heeft.

Deze maand staan er 3 plugins tussen waar jij als beheerder wat aan kunt hebben en 2 plugins die een handige functionaliteit aan je website kunnen toevoegen.

#5 Admin Color Schemer

Admin color schemer

Sinds WordPress versie 3.8 kunnen we met zijn allen genieten van een nieuw interface in het beheerdersgedeelte.

Indien de 8 kleurenschema’s niet helemaal naar wens zijn, dan kun je met de plugin Admin Color Schemer je eigen kleurenschema maken.

Wanneer je een kleurenschema gemaakt hebt komt deze bij de andere kleurenschema’s te staan als “Custom”. Je kunt alle kleurenschema’s bekijken via “Gebruikers -> Je Profiel”.

#4 Admin Column View

Admin column view

Het verschil tussen berichten en pagina’s is voornamelijk dat je met pagina’s een bepaald structuur kunt maken door sub-pagina’s toe te voegen. De sub-pagina’s worden in WordPress weergegeven met een streepje “-“ en daardoor is het soms goed zoeken naar de juiste pagina.

Om dit overzichtelijker te maken kun je de plugin Admin Column View gebruiken. Admin Column View zorgt ervoor dat pagina’s en sub-pagina’s in kolommen worden getoond. Wanneer je op een hoofdpagina klikt kun je de sub-pagina in een kolom ernaast zien. Dit is een stuk gebruiksvriendelijker.

Verder is het mogelijk om de pagina’s een andere volgorde te geven door de pagina’s naar boven of naar onder te slepen. Er staat tevens altijd een link onderaan een kolom om een nieuwe pagina te maken.

Admin Column View voorbeeld

#3 Youtube Channel Gallery

De Youtube Channel Gallery plugin geeft je de mogelijkheid om de nieuwste video’s van een Youtube gebruiker in een galerij te laten weergeven op je website.

Je kunt deze galerij in de sidebar plaatsen met behulp van een widget en je kunt een galerij in een bericht of pagina plaatsen door gebruik te maken van de juiste shortcode.

Verder heb je ook nog de controle over dingen als hoeveel video’s er getoond mogen worden en of de titels weergegeven moeten worden. Hieronder staat een voorbeeld van een galerij die je met deze plugin kunt maken.

Youtube Channel Gallery

#2 DW Question & Answer

DW Question & Answer

Altijd al een vraag en antwoord gedeelte op je website willen hebben? Met de plugin DW Question & Answer is dit mogelijk.

Gebruikers kunnen vragen insturen, antwoorden toevoegen en stemmen op de vragen en antwoorden. De plugin is momenteel alleen in het Engels beschikbaar, maar er zit wel een vertaalbestand bij die je naar het Nederlands kunt vertalen met Poedit.

Bekijk het filmpje hieronder om een goede indruk te krijgen van deze plugin:

#1 Widget Customizer

Widget Customizer

Je kent het waarschijnlijk wel. Je hebt iets in een widget gewijzigd en moet hiervoor de beheerdersgedeelte verlaten om te kijken of de wijziging gelukt is.

Met de plugin Widget Customizer kun je de sidebar widgets aanpassen en direct ernaast een voorbeeld van de wijzigingen bekijken.

Widget Customizer in actie

Het doel van de ontwikkelaars van deze plugin is om dit een standaard functionaliteit te laten worden in WordPress 3.9. Je kunt er dus vanuit gaan dat de makers het zo goed mogelijk willen laten werken.

Benieuwd naar meer plugins? Bekijk de voorgaande edities

Ben je benieuwd wat voor plugins er nog meer de moeite waard zijn? Bekijk dan de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Er staan allerlei unieke handige plugins tussen waar te weinig aandacht aan gegeven wordt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *