Top 5 WordPress plugins van de maand juni

WordPress plugins van de maand

Het is weer tijd voor de maandelijkse top 5 WordPress plugins.

De top 5 van deze maand is weer nuttig voor diverse soorten websites.

Zo staan er plugins bij die nuttig zijn voor fotografie, review en sport websites.

Daarnaast staan er uiteraard ook plugins bij die voor alle soorten websites nuttig kunnen zijn.

Ik hoop weer net als altijd dat je wellicht een van plugins uit deze lijst op je website kunt gebruiken. Laten we beginnen met de plugin op plek nummer 5.

#5 Easy Watermark

Easy Watermark

Wanneer je een watermerk op je foto’s wilt plaatsen om je foto’s te beschermen, dan kun je de plugin Easy Watermark installeren.

Easy Watermark kan automatisch een afbeelding- of tekstwatermerk aan foto’s toevoegen wanneer je deze upload naar je WordPress media bibliotheek. Je kunt tevens foto’s die je al hebt geüpload een watermerk geven met deze plugin.

Zodra je de plugin geïnstalleerd hebt kun je naar “Instellingen -> Easy Watermark” gaan. Hier krijg je 3 tabbladen te zien met allerlei instellingen. Zo kun je instellen of je een afbeelding, tekst of beide als watermerk wilt gebruiken. Tevens kun je een afbeelding uploaden (bijv. je logo) die dient als watermerk of de tekst en positie van het watermerk instellen.

#4 Disable Comments

Disable Comments

Reacties uitschakelen op alle pagina’s van je WordPress website kan best lastig zijn om te doen. Als je reacties uitschakelt in WordPress geldt het alleen voor toekomstige berichten en niet voor berichten die al gepubliceerd zijn. De rest moet je handmatig doen.

Wanneer je de reacties via de code wilt weghalen heb je enige technische kennis nodig, dit is dus ook niet eenvoudig. De plugin Disable Comments maakt het je wel erg eenvoudig. Disable Comments geeft je de mogelijkheid om in één keer de reacties op je hele website uit te schakelen.

De plugin is handig wanneer je niet alles handmatig wilt uitschakelen of indien je alles per direct wilt uitzetten om vervolgens een keer op je gemak alles handmatig te doen. In het artikel “WordPress reacties uitschakelen” kun je lezen hoe je reacties handmatig voor alle berichten kunt uitschakelen.

#3 Syntax Highlight

De standaard thema en plugin bewerker in WordPress geeft alleen platte tekst weer en geen regelnummers. Syntax Highlight is een plugin die zorgt voor syntax highlighting in de WordPress plugin en thema bewerker.

Dit houdt in dat de broncode van het thema of plugin in verschillende kleuren en lettertypes wordt weergegeven aan de hand van de betekenis of categorie van een bepaald stukje code. Dit maakt het allemaal net wat eenvoudiger en overzichtelijker om te schrijven in programmeertaal.

Het is handige optie die helaas nog steeds in WordPress ontbreekt, maar met de plugin Syntax Highlight is het vanaf nu gewoon mogelijk om te krijgen.

Syntax highlight

De plugin is niet voor iedereen geschikt, maar wanneer je regelmatig in de code te vinden bent is het zeker de moeite waard om deze plugin eens te installeren.

#2 WP Product Review

WP Product Review

Wanneer je reviews op je website schrijft over bepaalde producten, dan kan de plugin WP Product Review een leuke toevoeging zijn.

Je kunt met deze plugin een mooi overzicht maken met plus- en minpunten van het product, bepaalde onderdelen een cijfer geven en je hebt ook de mogelijkheid om affiliate links te gebruiken.

Je hebt zelf de mogelijk om te bepalen waar het overzicht met plus- en minpunten komt te staan. Het kan zowel onder als boven je review. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de kleuren van de elementen aan te passen om het in je design te laten passen. Het overzicht ziet er als volgt uit:

WP product review voorbeeld

Tot slot kun je ook nog inschakelen dat lezers een review over het product kunnen achter laten via de reacties.

#1 SportsPress

SportsPress

Het WK voetbal is zoals iedereen wel weet in volle gang. Dit is een mooi moment om je op de plugin SportsPress te wijzen.

Deze plugin is op dit moment niet alleen voor voetbalwebsites geschikt, maar ook voor websites over basketbal en snooker. Later komen nog meer sporten beschikbaar, maar staat je sport er niet bij dan heb je ook de mogelijkheid om voor custom te kiezen om zelf de instellingen die nodig zijn te bepalen.

Het is een erg handige en nuttige plugin wanneer je een sport website wilt starten. Met de plugin krijg je de mogelijkheid om een ranglijst te maken, een overzicht met toekomstige wedstrijden en resultaten en spelers- en trainerspagina’s.

Verder is het ook nog mogelijkheid om locaties van stadions toe te voegen en wedstrijdverslagen te maken. SportsPress is dus zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Wil je weten hoe het precies werkt? In onderstaande video kun je zien hoe de plugin werkt:

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Meer top 5 WordPress plugins van de maand

Wil je kijken of er in de vorige edities van de top 5 WordPress plugins ook een aantal handige plugins voor je website staan? Bekijk dan een van de voorgaande edities:

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *