URL van de auteurspagina in WordPress aanpassen

URL van de auteurspagina in WordPress aanpassen

In WordPress heb je de mogelijkheid om de URL-structuur te wijzigen bij de permalinks instellingen.

Er is hier alleen helaas geen apart onderdeel waar je bepaalde delen van de URL van auteurspagina’s kunt aanpassen.

Dit is jammer, want het zou fijn zijn als je bijvoorbeeld de gebruikersnaam uit de URL van een auteurspagina kunt halen, zodat niet meteen iedereen je gebruikersnaam weet.

In dit artikel kun je lezen hoe je ervoor kunt zorgen dat je de URL van de auteurspagina kunt aanpassen.

Wat is de auteurspagina URL?

Standaard zal de URL van een auteurspagina er als volgt uit zien:

http://www.websitenaam.nl/author/gebruikersnaam/

Je komt meestal op deze URL terecht wanneer je op een WordPress website op de auteursnaam klikt bij een artikel.

Je krijgt vervolgens op de auteurspagina meestal een overzicht te zien met alle artikelen die deze auteur heeft gepubliceerd en eventueel nog wat extra informatie.

Hoe kun je aanpassingen doen aan de URL van een auteurspagina?

Om bepaalde onderdelen van deze URL aan te passen zal je aan de gang kunnen met wat code, maar voor de meeste mensen is het makkelijker als het met behulp van een plugin bereikt kan worden.

Het zal je bij WordPress vast niet verbazen dat hier ook gewoon een plugin voor beschikbaar is. Om invloed uit te oefenen op de URL van de auteurspagina kun je de plugin “Edit Author Slug” installeren.

Edit author slug

Met behulp van deze plugin kun je onder andere het woordje “author” (staat in URL) aanpassen en verder kun je ook instellen dat de gebruikersnaam in de URL bijvoorbeeld wordt aangepast in de voor- en achternaam van de auteur.

Zodra je de plugin geactiveerd hebt kun je naar “Instellingen -> Edit author slug” gaan om het een en ander naar wens in te stellen.

Author Base

Author base URL wijzigen van auteurspagina in WordPress

Bij Author base kun je eventueel een ander woord dan “author” invoeren om /author/ te vervangen in de URL voor het ingevoerde woord.

Indien je ervoor wilt zorgen dat alle gebruikersrollen een ander “author base” in de URL moeten hebben, dan kun je een vinkje zetten bij “Role-Based Author Base” en de Role Slugs aanpassen. Je hoeft dan verder niets te doen bij “Author Base”.

Automatic Author Slug Creation

Automatic author slug creation

Bij Automatic Author Slug Creation kun je instellen dat auteur slugs automatisch worden geüpdatet indien een gebruiker dit zelf niet kan wijzigen.

Verder kun je ook de standaard structuur die je wilt gebruiken instellen. In de meeste gevallen zal firstname-lastname het beste zijn.

Bulk Update Author Slugs

Bulk update author slugs

Wanneer je direct alle gebruikers een bepaalde auteur slug structuur wilt geven, omdat bijvoorbeeld nog niets is aangepast omdat de plugin net geïnstalleerd is, kun je dit bij Bulk Update Author Slugs doen.

Zet een vinkje bij “Bulk-update” en kies uit alle mogelijke opties de slug die je voor auteurs wilt gaan gebruiken. Vergeet tot slot niet om op wijzigingen opslaan te klikken en alles is direct voor je geregeld.

Slug van een specifieke auteur aanpassen

Naast alle instellingen zou je ook zelf een slug kunnen verzinnen voor een auteur. Je kunt dit doen door naar “Gebruikers -> Alle gebruikers” te gaan en de gebruiker te bewerken waarvan je de slug wilt wijzigen.

Wanneer je op de bewerkpagina van een gebruiker bent kun je helemaal naar beneden scrollen tot je bij het kopje “Edit author slug” komt.

Auteur slug wijzigen in WordPress

Je kunt hier bij custom zelf een slug verzinnen die in de URL komt te staan.

Meer werk dan dit is het niet om voor elkaar te krijgen dat de URL van de auteurspagina wordt aangepast.

Ik wil je verder nog wel een extra tip geven. Wanneer je de URL’s wijzigt moet je niet vergeten om een 301 redirect in te stellen naar de nieuwe URL’s indien je Google de auteurspagina’s ook laat indexeren. Op deze manier weet Google direct waar de pagina’s heen zijn gegaan.

Maak jij gebruik van een aangepaste URL-structuur voor de auteurspagina’s op jouw WordPress website? Waarom wel of waarom niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *