Volgorde WordPress berichten aanpassen

Volgorde WordPress berichten aanpassen

Het kan heel goed zijn dat je de volgorde van je WordPress berichten wilt aanpassen.

In WordPress worden namelijk alle berichten op publicatiedatum gesorteerd. De nieuwste berichten staan bovenaan en de oudste berichten onderaan.

Wanneer dit niet handig is voor jouw website om wat voor reden dan ook (er zijn er meerdere), dan is het fijn om te weten hoe dit is aan te passen. In dit artikel laat ik je daarom graag zien hoe jij de volgorde van jouw WordPress berichten kunt aanpassen.

Video: Volgorde berichten aanpassen

In de video hieronder kun je over mijn schouder twee verschillende manieren bekijken om de volgorde van je WordPress berichten aan te passen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wanneer het om een enkel bericht gaat die je bovenaan wilt hebben staan, dan kan je hier natuurlijk ook een sticky bericht van maken. Bovenstaande is echt voor als je de volgorde van meerdere berichten wilt aanpassen.

Heb je verder liever de uitleg in tekst of wil je op je gemakje alles nog teruglezen, dan kun je hieronder verder gaan.

Volgorde aanpassen op basis van de publicatiedatum

Je kunt de volgorde van WordPress berichten op verschillende manieren aanpassen. De manier zonder extra tools is om je te richten op de publicatiedatum.

De publicatiedatum van berichten zorgt standaard in WordPress voor de volgorde. Hoe recenter de datum, hoe hoger een bericht staat. Met deze informatie is het vrij simpel om te spelen met de volgorde.

Heb je een bericht die helemaal bovenaan moet komen te staan, wijzig dan de publicatiedatum naar de huidige dag en tijd. Gegarandeerd dat het bericht dan bovenaan staat.

Je kunt de datum aanpassen door rechtsboven, in de box Publiceren, op “Bewerken” te klikken naast “geplaatst op”. Vergeet tot slot niet om je artikel bij te werken, zodat de datum overgenomen wordt.

Artikel datum bewerken

Volgorde WordPress berichten aanpassen met Post Types Order

Een andere methode om de volgorde van je WordPress berichten aan te passen, is door hiervoor een plugin in te schakelen. De plugin die ik hiervoor kan aanbevelen is de plugin “Post Types Order“. Deze plugin werkt namelijk niet alleen voor berichten, maar ook voor pagina’s, WooCommerce producten en eventuele andere custom post types.

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd hebt op je website, kun je naar “Berichten -> Re-Order” gaan om de berichtvolgorde aan te passen.

Het is een kwestie van de berichten slepen naar de juiste positie om zo je volgorde te bepalen. In het voorbeeld hierboven zal het artikel WordPress database repareren bovenaan komen te staan.

Meer werk is het verder ook niet, behalve dat je natuurlijk nog wel even op “Update” moet klikken onderaan de pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *