Waarom WordPress?

WordPress logo

WordPress wordt met de dag groter en groter, voorheen was het alleen voor bloggers, maar tegenwoordig kun je het ook als Content Management Systeem (CMS) gebruiken. Wat voor website je ook wilt, met WordPress is vrijwel alles mogelijk en Webtalis maakt er ook gebruik van.

Enkele redenen om WordPress te gebruiken:

Het systeem is geheel gratis

Wie je ook bent, als je internet hebt kun je WordPress geheel gratis downloaden. Goedkoper dan dit wordt het niet.

Open Source

De broncode van WordPress is openbaar, dus voor iedereen inzichtelijk. Dat wil zeggen dat iedereen de broncode kan bekijken en aanpassen. Hierdoor is er een enorme community van programmeurs die dagelijks bezig zijn met het verbeteren van dit platform. Dankzij al deze programmeurs is WordPress stabiel, gaat het met de tijd mee en zijn er regelmatig updates beschikbaar.

Gebruiksvriendelijk

Ondanks dat WordPress erg uitgebreid is, spreekt de interface voor zich. Artikelen toevoegen aan je website is erg eenvoudig. Je typt het bericht in, klikt op publiceren en je bericht staat online.

Veel verschillende Plugins beschikbaar

Plugins zijn scripts die de functionaliteit van WordPress uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier, video players, zoekmachine optimalisatie functies of een automatisch backup plugin.

Veel verschillende Themes beschikbaar

Op het internet zijn duizenden verschillende themes te vinden die je gratis of betaald kunt downloaden en voor je eigen website kunt gebruiken. Niks kan je tegen houden om jouw website zijn eigen look and feel te geven.

Zoekmachine Vriendelijk

WordPress websites doen het goed in de zoekmachines (Google). Is dit nog niet voldoende dan kun je met de juiste plugins en instellingen je website helemaal perfect optimaliseren voor de zoekmachines.

Grote namen gebruiken ook WordPress

Hoewel WordPress gratis te downloaden is, houdt het grote persbureaus, beroemdheden en noem maar op, niet tegen om het te gebruiken. Dit geeft nogmaals aan hoe goed WordPress in elkaar zit.

Enkele voorbeelden:
Spotify, Andy Roddick, Autoblog(NL), CNN, Katy Perry, NRC-Next(NL), Playstation blog, Samsung usa news, en zo zijn er nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *