Wat is het verschil tussen een WordPress bericht en pagina?

Verschil WordPress berichten en pagina

Berichten en pagina’s zal je op verschillende momenten gebruiken op je WordPress-website.

Wanneer je net begint met WordPress is het misschien nog niet helemaal duidelijk wanneer een bericht handig is om te gebruiken en wanneer een pagina.

In deze video beantwoord ik daarom de volgende vraag:

Wat is het verschil tussen een bericht en een pagina in WordPress?

Verschil tussen WordPress berichten en pagina’s

Laten we beginnen met wanneer je een bericht en wanneer je een pagina kunt gebruiken op je WordPress-website.

Een bericht gebruik je in WordPress voor alle blog artikelen of nieuwsberichten. Het is maar net wat voor website je hebt. Berichten komen in elk geval altijd in het blogoverzicht te staan op je website. Vaak is dit de homepage of anders de blogpagina die je hebt ingesteld via “Instellingen -> Lezen”.

Pagina’s gebruik je daarentegen voor pagina’s als contact, over mij, algemene voorwaarden en dat soort dingen. Een pagina wordt niet direct zichtbaar bij het publiceren, terwijl een bericht wel direct in het blogoverzicht komt. Naar pagina’s moet je zelf linken via het menu, in een artikel, de sidebar, of in een ander widget-gebied.

Het grootste verschil tussen berichten en pagina’s is dus eigenlijk de plek waar het geplaatst wordt en hoe het te bereiken is.

Verder heb je nog wel een aantal verschillen. Zo kun je bij berichten categorieën en tags gebruiken en wordt vaak ook de auteur en de publicatiedatum getoond. Reacties staan ook bij berichten standaard aan, tenzij je het anders hebt ingesteld.

Bij pagina’s kun je een pagina-template uitkiezen en staan de reacties in eerste instantie uit, tenzij je dit dus anders instelt. Verder kun je een pagina ook instellen als homepage bij “Instellingen -> Lezen”. Een bericht kun je niet als homepage instellen.

Conclusie

Het verschil tussen een bericht en pagina is met name de manier waarop het gebruikt wordt. Berichten zijn er dus echt puur voor blogartikelen, nieuwsberichten en dat soort dingen. Pagina’s zijn er voor je over mij pagina, contactpagina en ander van dit soort pagina’s. Verder zijn dit in het kort de verschillen:

Berichten: Tonen auteur, datum en reactiemogelijkheid. Staan na publicatie direct op het blogoverzicht.

Pagina’s: Reactiemogelijkheid staat uit, je kunt een pagina-template toevoegen en een pagina kan ingesteld worden als homepage.

2 reacties

  1. Hoi Maikel,

    ik wil een wiki pagina maken t.b.v eigen gebruik. Ik heb daarvoor het Theme MyWiki gedownload. Wat raad je aan om als structuur te gebruiken: berichten of pagina’s? Of misschien de hoofdstructuur in pagina’s (op onderwerp) en dan de berichten voor de sub-onderwerpen?

    Hoor graag van je. Hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *