Website statistieken bijhouden met Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics is een meetprogramma waarop je zeer uitgebreide statistieken kunt bekijken en één van de beste programma’s om de statistieken van je website te meten.

Google Analytics is bovendien geheel gratis om te gebruiken, een echte aanrader.

Wat is Google Analytics

Het woord Analytics is een samenvoeging van twee woorden, Analysis en Statistics. Dit is precies wat Google Analytics doet, het analyseert je website en jij kunt daarvan de statistieken zien.

Het programma laat onder andere zien hoe mensen op je website terechtkomen en hoe ze zich op de website gedragen, daarnaast zijn er nog erg veel dingen waar je informatie over kunt vinden.

Waarom Google Analytics

De statistieken van je website bekijken is natuurlijk leuk, zeker als je ziet dat je veel bezoekers hebt, maar Google Analytics is ook een geschikt hulpmiddel bij het verbeteren van een website. Elke website heeft een doel, dit kan een inschrijving op de nieuwsbrief zijn, een product verkopen, etc.

Met de aangeboden statistieken kun je het gebruikersgedrag meten zodat je erachter kunt komen welke pagina je zou kunnen optimaliseren zodat je meer resultaat boekt.

Als je bijvoorbeeld een product verkoopt en je ziet met Google Analytics dat veel mensen afhaken op de betaalpagina, dan zou je eraan kunnen denken om nog eens een kijkje te nemen op de betaalpagina om die verder te optimaliseren zodat er minder mensen op de betaalpagina afhaken.

Hoe krijg ik Google Analytics op mijn website

Je moet een aantal stappen doorlopen om Google Analytics op je website te gebruiken. Je moet jezelf eerst aanmelden bij Google Analytics met een Google account.

Vervolgens moet je jouw website toevoegen aan het programma en krijg je een Javascript code die je tussen de body tags van je website moet plaatsen.

Als je de Javascript code hebt geplaatst kun je de statistieken die vanaf dat moment worden bijgehouden bekijken via Google Analytics.

Heb je een WordPress website of blog? Dan kun je een Google Analytics plugin voor WordPress gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *