Webtalis in 2015

Webtalis in 2015

Wat een jaar wat een jaar. 2015 komt al bijna ten einde en het zal je dan vast ook niet verbazen dat dit het laatste artikel van het jaar is.

Ik wil iedereen bedanken die de website een keer bezocht heeft of een mail, tweet, facebook bericht heeft gestuurd.

In dit artikel kijken we nog even terug wat er allemaal in 2015 gebeurd is. Het was wat mij betreft een geweldig jaar.

Webtalis in 2015

Ook dit jaar ben ik (Maikel van de Weerd) nog steeds de enige geweest die aan Webtalis gewerkt heeft. De bezoekersaantallen stijgen nog altijd ieder jaar en dit is natuurlijk fijn om te zien. De 61 nieuwe berichten over WordPress dit jaar hebben hier vast een steentje aan bijgedragen.

Video’s

Verder heb ik nog nooit zoveel nieuwe video’s gemaakt en geplaatst als in dit jaar. Op het Webtalis YouTube kanaal zijn dit jaar 33 nieuwe video’s verschenen. Het is een mooie start, maar het moeten er uiteindelijk nog veel meer worden.

Vergeet dus zeker niet om je te abonneren op het kanaal om op de hoogte te blijven wanneer een nieuwe video verschijnt.

Over naar HTTPS/SSL

Begin 2015 heb ik de stap gemaakt om Webtalis te migreren naar HTTPS/SSL en dit is gelukkig allemaal goed verlopen. De verbinding met deze website gaat nu dus via een beveiligde verbinding, waardoor alle data wordt versleuteld verzonden.

Twijfel je of jij met je website ook over wilt stappen naar HTTPS/SSL? Bekijk gerust de handleiding die ik hiervoor heb gemaakt.

De ‘verschrikkelijke’ pop-up

Ik kon het niet laten om eens te kijken of een pop-up nou echt beter werkt om inschrijvingen te vergaren voor een mailinglijst. Ik heb er een aantal klachten over gehad (niet veel), maar de resultaten spreken voor zich. Pop-ups werken en zijn zeker de moeite waard om te gebruiken.

De plugin die ik voor mijn pop-ups gebruik heet “OptinMonster”. Oorspronkelijk was dit een tool die alleen voor WordPress beschikbaar was. Hedendaags is het echter een SaaS (Software as a Service) en is het beschikbaar op allerlei platforms.

Het werkt in ieder geval erg eenvoudig en ik ben er blij mee. Wanneer jij in 2016 ook meer inschrijvingen wilt op je mailinglijst om je bereik te vergroten, dan is het zeker de moeite waard om een pop-up te overwegen.

WordPress Site Onderhoud e-book

Dit jaar was ook het jaar van het eerste betaalde product van Webtalis. Naast gratis informatie kan het ook geen kwaad om eens uitgebreid in te gaan op een bepaald onderwerp door middel van een e-book.

Ik heb daarom een e-book gemaakt over wat er allemaal bij het onderhouden van een WordPress website komt kijken en hoe je jouw website zelf goed kunt onderhouden. Het is uiteindelijk een pakket geworden van 2 e-books en toegang tot een besloten Facebook groep.

WordPress Site Onderhoudspakket

Het heeft veel tijd en werk gekost, maar persoonlijk ben ik erg blij met het resultaat en de reacties zijn gelukkig ook goed. Klik hier voor meer informatie over dit pakket.

Een aantal artikelen die in 2015 zijn geplaatst

Zoals je net al kon lezen zijn er 61 nieuwe artikelen geplaatst. Hieronder volgen een vijftal artikelen die ik graag nog een keer wil uitlichten.

  1. Maken plugins je website langzaam?
  2. Hoe kun je een plugin of thema vertalen?
  3. Kies een WordPress thema niet op basis van functionaliteit
  4. 9 functies in WordPress die je wellicht over het hoofd ziet
  5. 7 tips en tricks voor beginnende WordPress gebruikers

Tot zover de lijst met artikelen die wellicht interessant voor je zijn wanneer je deze nog niet bekeken hebt.

Nogmaals bedankt voor het volgen van Webtalis. In 2016 zullen nog veel meer nieuwe artikelen komen, dus blijf vooral de website in de gaten houden. Ik wil je bij dezen alvast een goed uiteinde wensen en heel veel succes met je website in 2016!

8 reacties

  1. Ik heb je verhalen in 2015 met veel plezier en interesse gelezen en ik heb er ook regelmatig iets van opgestoken, van een handige plugin tot het kiezen van een hostingbedrijf.

    Offtopic, ik zie dat je op je mobiele versie in het menu bovenaan een mooi zoekscherm hebt staan. Heb je die er zelf ingemaakt of is het het thema wat je gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *