Welke pagina’s van mijn website staan in Google?

Wanneer je een website hebt wil je natuurlijk graag weten hoeveel en welke pagina’s van je website door Google zijn geïndexeerd.

Tevens is het verstandig om te controleren of de titel en description tags ook goed worden weergegeven in de zoekresultaten.

Je werkt hard aan je website en let op de zoekmachine optimalisatie van je WordPress website. Het kan dan enorm frustrerend zijn als Google je pagina’s niet indexeert.

Controleer welke pagina’s geïndexeerd zijn door Google

Om erachter te komen welke pagina’s van je website in Google staan kunnen we een eenvoudig trucje gebruiken.

Wanneer je in Google “site:jewebsite.nl” invult krijg je alle pagina’s van je website te zien die Google in haar zoekresultaten toont.

Wanneer ik dit voor mijn website doe zal ik dus onderstaande zoekopdracht invullen.
Google indexatie controleren

Help! Mijn site staat niet in Google

Wanneer je website net nieuw is kan het best zijn dat jouw website nog niet geïndexeerd is door Google en dus niet in de zoekresultaten voorkomt.

Wat je in dat geval kunt doen is de sitemap van je website naar Google versturen via de Google Webmasterhulpprogramma’s. Google wordt op deze manier door jou op de hoogte gesteld dat de website actief is.

Het kan ook zijn dat je tijdens het maken van je WordPress website hebt ingesteld dat Google je website niet mag indexeren. In dit geval moet je inloggen op je WordPress website en naar “Instellingen -> Lezen” gaan. Haal vervolgens het vinkje weg bij “Zoekmachine zichtbaarheid”, op deze manier zal Google je website na een aantal dagen bezoeken en indexeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *