WooCommerce producten exporteren en importeren

WooCommerce producten exporteren en importeren

Wil jij WooCommerce producten exporteren en importeren op een andere (test)website, zonder dat je hiervoor een plugin hoeft te gebruiken?

Sinds WooCommerce versie 3.1 is het mogelijk om gebruik te maken van een ingebouwde functie waarmee je WooCommerce producten kunt importeren en exporteren.

In dit artikel zal ik je uitleggen hoe dit precies werkt, zodat jij er ook probleemloos gebruik van kunt maken.

Video: Producten exporteren en importeren

In onderstaande video kun je over mijn schouder meekijken hoe je producten kunt exporteren, hoe het csv-bestand eruit ziet, hoe je wijzigingen kunt aanbrengen aan bestaande producten en hoe je deze weer kunt toevoegen en hoe je gloednieuwe producten kunt importeren.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Ik hoop dat de video duidelijk genoeg voor je was. Aangezien het fijn is om zowel beeldmateriaal als tekst te hebben, volgt hieronder ook nog de uitleg in tekst.

Over de WooCommerce import/export functie

WooCommerce heeft een ingebouwde product CSV export- en importeerder. Je kunt hiermee honderd of wel duizenden producten importeren of exporteren met een enkel CSV-bestand.

Deze ingebouwde functionaliteit geeft ondersteuning aan alle producttypes, dus ook aan variabele producten.

De export/import functionaliteit kan je uitstekend gebruiken wanneer je in een keer meerdere producten wilt exporteren en importeren tijdens het maken van een WooCommerce webshop. Eigenlijk moet je alleen even weten hoe het CSV-bestand eruit ziet, zodat je op deze manier alles direct op de juiste manier kunt toevoegen. Het hoeft dan nog niet eens op een andere website te hebben gestaan.

Verder kun je met deze functionaliteit ook tijd besparen om de productinformatie te updaten van tien, honderd of wel duizenden producten. Naast alleen nieuwe producten importeren, kun je namelijk ook aangeven dat de bestaande producten geüpdatet moeten worden aan de hand van de informatie in het CSV-bestand. Zo kun je onder andere eenvoudig prijzen updaten.

Hoe kan ik WooCommerce producten exporteren?

Om WooCommerce producten te exporteren kun je naar “Producten” gaan. Je zal hier bovenaan het productoverzicht de knop “Exporteren” zien staan als derde knop.

Producten importeren/exporteren

Eenmaal op de knop gedrukt, kom je op een pagina uit waar je een aantal dingen kunt instellen. Het gaat dan met name om wat je precies wilt exporteren.

Je hebt bij “Welke kolommen moeten geëxporteerd worden?” de mogelijkheid om niks in te vullen, waardoor alle kolommen geëxporteerd zullen worden. Wil je een aantal specifieke kolommen exporteren, dan kun je klikken in het veld en selecteren welke kolommen je wilt exporteren. Dit kan bijvoorbeeld de productnaam en de reguliere prijs zijn.

Bij “Welke producttypes moeten geëxporteerd worden?” is het verhaal eigenlijk precies hetzelfde. Selecteer je niks, dan worden alle verschillende producttypes geëxporteerd. Wil je alleen alle simpele producten exporteren, dan kun je in het veld klikken en moet je simpel product selecteren.

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat bij “Welke productcategorie moet worden geëxporteerd” je kan filteren op productcategorie. Het is dus super eenvoudig om per categorie aan het werk te gaan. Wanneer je niks selecteert exporteer je alle productcategorieën en anders exporteer je alleen de producten uit de categorieën die je wel geselecteerd hebt.

Verder heb je ook nog de optie “Aangepaste meta exporteren“. De meta data waar het in dit geval over gaat is meestal informatie bij de producten van andere plugins. Heb je dus een plugin geïnstalleerd waar WooCommerce niet standaard bekend mee is, dan kan het lonen om alle aangepaste meta te exporteren om niks kwijt te raken.

Eenmaal alles naar wens ingesteld, zou het er als volgt uit kunnen zien:

WooCommerce export bestand genereren

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de paarse knop “CSV genereren” klikken en het exportbestand wordt gemaakt.

WooCommerce CSV genereren van de producten

Wanneer het allemaal goed gedraaid heeft krijg je nu in beeld dat je het CSV-bestand kunt downloaden en opslaan. Je kunt hierna de exporteer-pagina verlaten, aangezien je het CSV-bestand van je WooCommerce producten in handen hebt.

Hoe kan ik WooCommerce producten importeren?

Voordat je ook maar iets doet, wil ik iets duidelijk maken om problemen te voorkomen. Je kunt in WooCommerce bestaande producten bijwerken en nieuwe producten toevoegen. Maak voor beide opties een apart bestand. Je kunt namelijk niet twee dingen tegelijkertijd met een bestand en het zou zonde zijn als producten dubbel in je webshop komen te staan.

Om producten te importeren in WooCommerce heb je altijd een CSV-bestand nodig. Wanneer je producten hebt geëxporteerd van een andere WooCommerce webshop, zal je het goede bestand al in je handen hebben. Het is ook een optie om producten uit je eigen webshop te exporteren, puur om te zorgen dat je een goed bestand hebt.

Mocht je nieuwe producten willen toevoegen, dan kun je een CSV-bestand maken en zal je hier alle productgegevens in moeten zetten. Het moet alleen wel op de juiste manier opgebouwd worden, zodat het goed gaat met importeren.

Wil je bestaande producten bijwerken? Dan heb je sowieso al een exporteerbestand gemaakt waar je gebruik van kunt maken. Het enige wat je in dit bestand moet doen is alle wijzigingen doorvoeren.

Indien je geen CSV-bestand hebt die je als voorbeeld kunt gebruiken, dan kun je het het Product CSV Import Schema bekijken. Hier staat alle informatie in die je nodig hebt om een goed CSV-bestand te maken.

Tip: Afbeeldingen moeten al van te voren zijn geüpload of ergens anders online moeten staan om goed geïmporteerd te worden in je WooCommerce webshop.

WooCommerce producten importeren

Om producten te importeren in WooCommerce kun je naar “Producten” gaan. Op deze pagina zal je bovenaan de knop “Importeren” zien staan, waar je uiteraard op moet klikken.

Producten importeren/exporteren

Zodra je op de importeerknop hebt geklikt kom je uit op de pagina waar je het importproces kunt starten.

CSV-bestand uploaden om WooCommerce producten te importeren

De eerste optie die je te zien krijgt is natuurlijk de optie “Een CSV-bestand op je computer kiezen“. Klik hier op bladeren om een CSV-bestand te uploaden naar je website.

Bij de tweede optie “Bestaande producten bijwerken” kun je aangeven of je bestaande producten wilt updaten of nieuwe producten wilt toevoegen. Zet een vinkje neer als je bestaande producten wilt updaten. Zet geen vinkje neer als je nieuwe producten wilt toevoegen.

Bovenstaande opties zijn eigenlijk de twee opties die je in eerste instantie ziet. Wanneer je op “Geavanceerde instellingen tonen” klikt, zal je nog drie extra opties te zien krijgen.

Zo krijg je de mogelijkheid “Of geef een pad naar een CSV-bestand op je server op:“. Een zeer handige optie wanneer het CSV-bestand bijvoorbeeld te groot is om te uploaden. Je kunt het dan via FTP op de server plaatsen, waardoor de WooCommerce producten alsnog geïmporteerd kunnen worden.

Verder heb je ook nog de optie “CSV-scheidingsteken“. Hier hoef je in principe geen wijzigingen in aan te brengen als je hebt gevolgd hoe het CSV-bestand opgebouwd moet worden. Heb je toch een andere manier gebruikt om kolommen te scheiden, dan kun je dit hier in elk geval aanpassen.

Tot slot heb je de mogelijk “Vorige voorkeuren voor kolomindeling gebruiken“. Deze optie is handig wanneer je niet meer precies weet hoe je de vorige keer met het importeren iets hebt ingesteld voor de kolomindelingen en je wel dezelfde opties wilt houden. Toch handig dat WooCommerce dit zelf voor je kan onthouden.

Als je alles goed hebt ingesteld en het CSV-bestand hebt geselecteerd om te uploaden, kun je op “Doorgaan” klikken. We gaan nu CSV-velden aan producten koppelen.

CSV-velden aan producten koppelen

Wanneer het CSV-bestand succesvol is geïmporteerd, zal je moeten aangeven welke kolommen bij welke velden horen. Alle kolommen die zijn gevonden komen daarom in een overzicht te staan met de kolomnaam en daarnaast de optie bij welk productveld het hoort.

CSV velden aan producten koppelen

WooCommerce probeert automatisch de juiste velden bij de kolomnamen te vinden van je CSV-bestand. Over het algemeen werkt dit prima, maar mocht er iets toch niet helemaal goed staan, dan kun je op het dropdown-menu klikken. Je kunt vervolgens het veld aanpassen naar het juiste veld of aangeven dat deze kolom niet geïmporteerd hoeft te worden.

Alle kolommen die WooCommerce niet kent zullen ook niet geïmporteerd worden. Het is daarom extra belangrijk om altijd goed te controleren of alle velden kloppen en velden aan te passen die WooCommerce niet kent.

Staan alle velden bij de juiste kolomnaam? Super, dan kun je nu onderaan de pagina op de knop “Importeerfunctie uitvoeren” klikken.

Wachten tot de importeerfunctie is uitgevoerd

Het is nu alleen nog een kwestie van geduld hebben totdat alle producten netjes in je WooCommerce webshop geïmporteerd zijn.

WooCommerce producten aan het importeren

Zodra de importeerfunctie volledig is uitgevoerd, krijg je te zien hoeveel producten er zijn geïmporteerd. Mochten er producten niet goed geïmporteerd kunnen worden, dan krijg je dit samen met de reden te zien.

WooCommerce producten importeren afgerond

In de afbeelding hierboven kun je bijvoorbeeld zien dat er 50 producten met succes zijn geïmporteerd. 3 producten zijn echter ook mislukt. Door op “Logbericht voor importeren bekijken” te klikken, kun je zien waarom deze 3 producten niet zijn geïmporteerd. In dit geval komt het omdat er een ongeldige of dubbele SKU is ingevuld. Dit zal aangepast moeten worden om deze 3 producten alsnog te importeren.

Hoe kan ik snel WooCommerce producten updaten?

Wanneer je hierboven alles goed hebt gelezen, dan weet je waarschijnlijk al hoe je WooCommerce producten snel kunt updaten. Toch wil ik het nog even apart voor je beschrijven, gewoonweg omdat je ontzettend veel tijd kunt besparen door producten op deze manier te updaten.

Jij als webwinkeleigenaar kunt de CSV importeerfunctie gebruiken om bestaande producten te updaten met nieuwe informatie. Denk aan het aanpassen van de prijzen, de verzendklassen aanpassen en dat soort dingen.

Om dit te doen kun je een CSV-bestand van je WooCommerce producten exporteren met het ID van je producten en de kolom die je zou willen aanpassen (bijvoorbeeld de prijs). Vervolgens kun je in dit bestand alle aanpassingen doen die je wilt doorvoeren op je website. Gewoon lekker snel vanuit een enkel bestand, zonder dat je telkens van product naar product moet gaan op de website.

Zodra je CSV-bestand helemaal is bijgewerkt, kun je gebruik maken van de importeerfunctie van WooCommerce door naar “Producten -> Importeren” te gaan.

Bestaande producten bijwerken in WooCommerce

Waar je nu op moet letten is dat je een vinkje zet bij de optie “Bestaande producten bijwerken“. Op meer hoef je niet te letten als je WooCommerce producten snel wilt updaten met nieuwe informatie. De rest werkt precies hetzelfde als het normaal importeren van een CSV-bestand met producten voor je WooCommerce webshop.

132 reacties

 1. Beste Maikel,

  Als eerste: dankjewel voor al je geweldige video’s en uitleggen. Ik heb er echt zo veel aan! Ik ben nu aan het experimenteren met het importeren van producten. Op zich lukt het prima, maar het enige wat ik niet gevonden krijg is hoe ik bulkdiscount hier in kan verwerken. Het lijkt erop alsof ik dit alsnog handmatig moet toevoegen. Zie ik iets over het hoofd en kan het toch? Of klop het dat dit handmatig moet gebeuren?

 2. Beste Maikel,
  Ik heb eerst het bestand geëxporteerd, aangepast en nu wil ik het aangepaste bestand importeren, maar krijg deze melding: Je hebt geen toestemming om dit bestandstype te uploaden.
  Wat moet ik doen? alvast bedankt Emiel

 3. Hoi Maaikel, Dankzij je beschrijving is het me gelukt om de schoenen uit het voorraadsysteem te koppelen aan Woocommerce. Tot voor kort ging het goed maar sinds een maand kan ik geen halve maten meer importeren. Ipv. 37½ komt er nu 37_ in WooCommerce te staan. Van alles geprobeerd maar het lukt me niet meer om nieuwe producten met halve maten goed te importeren. Weet jij of er een update is geweest in WooCommerce die deze storing kan veroorzaken? Is er een oplossing?

 4. Hoi Maikel,

  Wij werken naast reguliere prijs ook met Prijsniveau’s. Verschillende klanten ontvangen een andere prijs dan de reguliere prijs.

  Is het mogelijk om ook op prijsniveau de prijzen te importeren?

  Gr. Folkert

  1. Dat zal er maar net van afhangen hoe de plugin die je daarvoor gebruikt het heeft geïntegreerd in WooCommerce. Je kunt het altijd testen door een product te exporteren en te kijken of hier kolommen voor beschikbaar zijn gekomen die je kunt invullen. Indien dit het geval is, dan kan je het vermoedelijk ook op die manier weer importeren.

 5. Goede en eenvoudige video!
  Ik wil een download van alle producten. Ik heb de instructie gevolgd maar … het bestand bevat geen gegevens (wel de headers)
  Wat kan de oorzaak zijn ?
  Groet
  Coen

 6. Hallo

  Bij het omzetten van het csv-bestand naar een excel-bestand om sneller te kunnen bewerken, worden in het csv-bestand stukken code (bv. /n) mee overgenomen waardoor niet alle gegevens onder de juiste kolom komen en de product-id’s niet in één rij komen. Het bestand blijft dus rommelig. Hoe kan ik dit oplossen?

  Bedankt.

  Stijn

 7. Goedemorgen,
  Ik wil nu mijn CSV-bestand importeren in WooCommerce. Ik krijg echter bij het kolommen koppelen niet hetgene te zien wat jij in je video laat zien.
  Bij mij staat in de kolomnaam:
  ID;Type;Artikelnummer;Naam; etc
  en in Met veld koppelen:
  krijg ik 1 pulldown menu
  daar staat standaard niet importeren, als ik erop klik kan ik wel andere velden selecteren, maar bij dan doet hij niets.
  Wat doe ik fout?

   1. Hallo Maikel, dit probleem heb ik ook. Hoe kan je zien of het CSV bestand correct is opgeslagen? Ik heb alles netjes in kolommen staan. Maar dus bij importeren staat ook bij mij alles in de kolomnaam:
    ID;Type;Artikelnummer;Naam; etc
    en in Met veld koppelen:
    krijg ik 1 pulldown menu “Niet importeren”. Hoe sla je een geexporteerd bestand dus juist op na je aanpassingen?

 8. Hoi Maikel,

  Kan ik het geïmporteerde CSV-bestand ook weer verwijderen uit mijn systeem?
  Heb het idee dat er iets niet helemaal goed is gedaan, dus wil alles even ongedaan maken, is dat mogelijk?

  Groetjes,
  Elzemiek

 9. Dank voor de uitleg. Zou je ook kunnen adviseren hoe ik ean codes vanuit het CSR bestand kan importeren en toevoegen aan de variabele producten.

  1. Er is standaard geen ean code veld in WooCommerce. Alleen voor artikelnummers. Als je dit hiervoor gebruikt, dan kun je het precies hetzelfde invullen als voor normale producten. Wanneer je niet weet hoe dit staat, dan kun je het best handmatig een variabel product toevoegen en de ean code toevoegen en dan het product exporteren. Dan heb je alles precies in de juiste kolommen en is het minste kans op fouten.

 10. HI Maikel,

  Top uitgelegd en mede door jou site veel verder gekomen. Alleen lopen we nu echt vast.

  Als ik een artikelgroep upload met specifieke eigenschappen (11 variaties) via de import komen alle gegevens goed bij de producten te staan. Echter ziet woocommerce 2 eigenschappen wel als bestaand en gebruikt de juiste termen die al ingevoerd waren, of vult zelfs de termen aan.

  De andere 9 eigenschappen worden echter als custom eigenschappen gezien terwijl alle eigenschappen en termen al ingevoerd zijn. Exact gelijk, geen extra spaties, komma’s of wat dan ook.

  Producten al verwijderd, 1 product de bestaande eigenschappen gegeven, die geëxporteerd, en middels die titels alles opnieuw geïmporteerd, het mag allemaal niet baten. De export van een product met de gekoppelde eigenschappen ziet er exact hetzelfde uit als mijn import, en de waarden worden dus wel correct ingevoerd maar niet gekoppeld aan een bestaande eigenschap….. Ik hoop echt dat jij ons kunt helpen!

 11. Hi Maikel,

  Ik probeer producten te importeren van onze andere Woocommerce site naar de huidige site, ik kom alleen niet verder met importeren als 3 kwart van de laadbalk en dat al 3 dagen.. Heb jij enig idee hoe dit op te lossen/een andere manier van importeren van de producten/categorieën?
  Groet,

 12. Heel fijn uitgelegd, zelf heb ik dit al vaak gebruikt. We hebben intussen een Oliver POS gekoppeld aan de wooCommerce. Zeer leuke tool, die nu bij producenten onder algemeen een veld gemaakt heeft voor het toevoegen van een barcode.
  Alleen krijg ik dit veld niet in een export. Ik zou graag alle ingevoerde producten in 1x voorzien van hun barcode die we hebben in excel. Enig idee hoe het komt dat we die veld niet kunnen exporteren om in te vullen en vervolgens weer te importeren?

  1. Dit heb ik ook weleens bij iets anders gehad. Hier is helaas niet direct een oplossing voor. Het is eigenlijk gewoonweg verkeerd geprogrammeerd, of beter gezegd op een manier dat het niet in de export mee kan worden genomen. Je kunt hier daarom beter de makers over contacteren.

 13. Beste Maikel,

  Bedankt voor je duidelijke uitleg. Ik heb een heel groot Excel bestand met veel kolommen. Ik ben dealer van een bepaald merk en heb de specificatielijst van hun ontvangen. Ik heb eerst geprobeerd een deel te importeren, maar ik krijg de melding “Dit bestandstype is niet toegestaan in verband met veiligheidsredenen.”

  Enig idee waar hem dit in zit?
  Alvast bedankt voor het meedenken.

 14. Super handig dit want ik wil mn website overzetten naar een nieuw thema en deze even fris opbouwen. Het enige is dat de beoordelingen niet mee gaan bij het exporteren en importeren, klopt dat?

 15. Ik wil graag Affiliate producten via een import toevoegen maar woocommerce maakt er automatisch een simple product van terwijl ik wel kan aangeven om de kolom externe link mee te importeren.

  Help!

  Groet,
  Rogier

   1. Hoi Maikel,

    bedankt voor je reactie, maar waar kan ik dat aangeven? Behalve het toewijzen van kolommen kan ik nergens aangeven dat het om extern/affiliate gaat.

 16. Hallo Maikel,
  Dank voor je artikel! Erg handig!
  Het importeren is prima gelukt, alleen ik zit met vertalingen in Engels en Duits. Als ik deze wil importeren krijg ik een melding dat de producten al bestaan (De ID wordt al gebruikt bij een ander product). Weet je hier ook een oplossing voor?

  Alvast bedankt!

  1. Ik heb nog geen ervaring met importeren bij een meertalige website. Ik zou eerst een product aanmaken in alle talen en dit exporteren om te kijken hoe het er dan uit komt te zien. Vervolgens weet je hoe het ingevuld moet worden.

  2. Hallo Remco,

   Is dit gelukt? Ik ben erg benieuwd! Ik zit zelf namelijk met hetzelfde probleem… Verder: Hoe heb jij je webshop vertaald? (Welke plugin? ) En bevalt die plugin ook?

   Ik hoor het graag!!

 17. Beste Maikel,

  Ik doe precies wat jij aangeeft. Als ik het CSV bestand upload en ik ga naar de volgende stap kolommen koppelen , kan ik enkel kiezen uit 1 keuze. Ik maak dan de keuze : importeren als metagegevens. Hierbij geeft hij daarna aan producten geupload. als ik deze dan wil bekijken staan hier alle ingevoerde gegevens in csv niet in. Geen afbeelding, geen product naam, geen prijs niks. Hoe kan ik dit oplossen?

  Monica

      1. Zo lukte het bij mij:

       Windows > regionale instellingen configureren > Land en Regio > Meer instellingen > Lijstscheidingsteken : wijzigen in komma (Windowsversie-afhankelijk waar te vinden/evt. zoekbalk gebruiken))

       Let op:
       Excel negeert instelling Windows omdat decimaalteken nu hetzelfde is als scheidingslijstteken. Decimaalteken in Excel moet je nu (helaas) als punt opvoeren. (In woocommerce heb je waarschijnlijk al aangegeven dat het (weer) een komma moet zijn/worden. De in Excel opgevoerde decimale punt wordt dan in Woocommerce vanzelf weer omgezet in een komma.)

       Excel > Bestand > Opties > Geavanceerd > Opties voor bewerken > scheidingsteken van het systeem aanvinken > OK

 18. Hallo Maikel, we graven het topic maar weer eens op…

  Heb een keurige .csv gemaakt met alle gewenste info erin. Het betreft hier pakweg 1130 artikelen met elk een aantal eigenschappen zoals hoogte, breedte, diepte, productlijn, diameter ga zo maar door. In het totaal zijn er 141 mogelijke eigenschappen waarvan diegene die van toepassing zijn bij het product vermeld zijn conform | naam eigenschap 1 | waarde eigenschap 1| zichtbare eigenschap 1| globale eigenschap 1| etc. etc.

  Als ik nu ga importeren lukt dat niet voor alle 141 eigenschappen in 1 x. Ook niet als het maar 1 product betreft (die maar pakweg 10 van die eigenschappen heeft). Sterker nog, het importeren lukt met 1130 artikelen tot ongeveer een 115 eigenschappen, de overige eigenschappen krijg ik er niet in. Ook niet als ik de laatste eigenschappen wil importeren en de andere reeds geïmporteerde uitsluit van de import met vinkje artikel aanpassen.

  In het verleden ook al eens sheets met 6000 producten geïmporteerd, dat kan dus goed gaan, maar het lijkt te hangen om die eigenschappen…

  Zit er ergens een limiet die ik kan/moet aanpassen ?

  Gr,

  Arno

 19. Kan iemand mik alstjeblieft uit de brand helpen, ik heb in woocommerce exact hetzelfde uitgevoerd als beschreven. Ik probeer namelijk een excel csv bestand te exporteren zodat ik al mijn 600+ producten erin kan verwerken en vervolgens kan inporteren. Nu zie ik in het filmpje dat alle kolommen netjes naast elkaar staan en dat alles makkelijk ingevoerd kan worden maar bij mijn csv bestand krijg ik de boel helemaal door elkaar met html en css codes erdoorheen..

  Ik weet niet waar het aan ligt maar het lukt mij gewoon niet om het csv bestand zoals het filmpje te openen in excel..

  Heb ik er misschien een apparte plugin voor nodig?

  Alvast bedankt

  1. Nee, je hebt geen aparte plugin nodig en als het goed is zie je geen html en css codes (tenzij dit in je producten zit). Vermoedelijk kom je in de problemen met het scheidingsteken die excel niet gebruikt. Als het goed is kun je dit ergens in Excel aangeven, zodat het wel goed wordt weergegeven. Zelf maak ik altijd gebruik van Google Sheets via Google Drive en hier wordt het altijd direct goed opgepakt.

   1. Hi Maikel, dankjewel voor je bericht. Ik heb het bestand ook in google sheets gehopend en het wilt nogsteeds niet werken. Ik wil je er graag een printscreen van sturen is dit mogelijk?

    een vraagje, moet ik de betaalde versie van woocommerce hebben om dit te doen of moet dit ook gewoon met de gratis versie lukken?

    groetjes, Nico

    1. Er bestaat geen betaalde versie van WooCommerce. De gratis versie is dus voldoende. Screenshots sturen lukt niet via de website. Wellicht dat het bestand ondertussen niet meer helemaal goed is wanneer je het importeert in Google Sheets. Je zou eens kunnen kijken of het lukt als je het bestand opnieuw laat genereren.

 20. Hi Maikel,
  Ik probeer via de beschreven route de producten in mijn shop te downloaden (om later naar FB shop te importeren) maar de file die hij download van WOrdpress Woocommerce (vanuit “Producten/exporteer”) is iedere keer leeg?? Wat doe ik verkeerd?
  uitkijkend naar je antwoord.
  BVD Hans

  1. Je zal niks verkeerd doen. Het probleem zit hem in dat iets voor een conflict zorgt. Dit kan het thema zijn, een plugin of een instelling op de server waar je website opstaat. Je zou dit moeten debuggen om erachter te komen wat precies de oorzaak is.

 21. Hoi Maikel,

  Bedankt voor de duidelijke tutorial.
  In de csv die ik upload heb ik een kolom met afbeeldingen.
  Die koppel in netjes aan afbeeldingen bij het importeren.
  Maar nu wil ik meerdere afbeeldingen per product importeren. Wat voor scheidings teken moet ik gebruiken?
  Alle afbeeldingen zijn al upgeload in media blibiotheek.

  Alvast bedankt,

 22. Hoi Maikel, jij maakt altijd van die duidelijke filmpjes. En daar ben ik als ‘leek’ ontzettend blij mee! Nu wilde ik dus producten gaan exporteren naar een excel sheet, maar HELLUP. Volgens mij heeft Woocommerce het uiterlijk weer veranderd, want ik zie bij ‘producten’ niet ‘importeren’ of ‘exporteren’ staan. Ik kan het verder ook nergens vinden als ik Google. Het zal vast heel simpel zijn, maar waar vind ik het knopje ‘exporteren’ nu? Ik kan helaas geen printsceen toevoegen aan dit berichtje. Bedankt alvast!

 23. Goedendag,
  Mijn vraag zal niet aansluiten op dit artikel maar misschien dat u mij kunt helpen.,
  Ik ben op zoek naar een plug-in of eventueel widgets die ik kan inzetten op een pagina. Ik heb een webshop in mode en interieur,, en wil een pagina in mijn app maken voor mijn klanten zodat mijn producten virtueel gecombineerd kunnen worden, Ik ben bang dat er geen goede plugin bestaat maar ik dacht zelf om met meerdere widgets te gaan werken (als deze als plugin bestaan): 1 die het mogelijk maakt om al mijn producten te kunnen uploaden (hooguit 10 producten ) en vervolgens mijn producten laten verplaatsen ( 2 e widget) (Zoals in het tekenprogramma Paint waarin je pdf zelf kunt uploaden, kunt selecteren en verschuiven) En (3e widget) het mogelijk maakt zelf een afbeelding (van bijvoorbeeld een blouse) te kunnen uploaden en dan het liefst (wat photoshop mogelijk maakt) de achtergrond automatisch word gewist.. Ik hoop dat je me begrijpt en mij kunt helpen.. Met vriendelijke groet Petra

 24. Hey, top pagina.
  Ik heb van een leverancier een CSV gekregen waarin ze excel hebben gebruikt zoals je normaal zou doen.
  Bovenin de kolom benaming bijv product naam, artik nr, prijs..
  En dan in de kolom eronder per rij 1 artikel.
  Alleen dit herkent woocommerce niet als aparte ‘tables’. is er handige manier om dit csv bestand te veranderen naar scheidingstekens met , ??

  1. Ik ben geen Excel expert, maar het zal ongetwijfeld mogelijk zijn om de scheidingstekens te veranderen of op een andere manier op te slaan.

   Zelf importeer ik bestanden altijd in Google Drive. Wanneer ik het bestand vervolgens weer download, wordt het csv-bestand altijd met komma’s gescheiden.

 25. Hoi,

  Is er een mogelijkheid om slechts een deel van de producten te exporteren? Ik kom er via Excel niet uit (door bijvoorbeeld de niet gewenste kolommen te verwijderen). De export wordt in Excel een zooitje.

  Groetjes

 26. Ha Maikel,

  Goed verhaal, dank. Heb jij nog een tip qua het volgende. Producten met een prijs van bijvoorbeeld 59,95 exporteren geeft in de cel 5995. Dit terug importeren resulteert in EUR 5.995 ipv 59,95.

  Hoe kun je het beste met de decimalen omgaan?

  Groet,

  Bruce

  1. Nee, het is niet mogelijk om screenshots te uploaden via de website. Om een goed bestand te krijgen, kun je het best eerst een export maken. Je hebt dan alles direct goed, waardoor je ook met het importeren meerdere kolommen hebt die je kunt koppelen velden.

 27. Beste Maikel,

  top artikel!

  Er rest mij nog wel een kleine vraag; de producten die ik geïmporteerd heb, zijn geprijsd door mijn dropshipping-partner. Deze prijs wil ik graag in bulk, of per categorie vermenigvuldigen. Zodat de klant bij mij (natuurlijk) een meerprijs betaald.

  Zou je mij kunnen vertellen hoe ik dat doe?

  Alvast ontzettend bedankt 🙂

  Met vriendelijke groet,

  Emiel.

 28. Beste Maikel,

  Wat een duidelijke uitleg. Ik heb onlangs producten upgedate dat is allemaal goed gegaan. Alleen nu heeft hij een aantal producten opnieuw gecreëerd. Deze producten zijn niet vindbaar op de sku. Heb ik dan met de import iets niet goed gedaan? Kan ik de producten handmatig aanpassen zodat ze vindbaar worden op sku?

  Met vriendelijke groet,
  Debbie van As

   1. Bedankt voor je reactie. Er zijn nieuwe producten gecreëerd. Daarbij staat wel een sku, maar daar zijn ze niet vindbaar op. Hoe zou ik ze dan het beste vindbaar kunnen maken?

 29. Hoi Maikel ,ik heb een linkje gehad van een dropshipping bedrijf en zou via dat linkje alles moeten kunnen invoegen op mijn woocommerce website.
  Na het bekijken van jouw filmpjes van alles geprobeerd maar geen succes helaas,
  Zou je mij kunnen vertellen hoe deze link in mijn webshop te krijgen?

   1. zou jij eens willen kijken of het linkje ok is,ik krijg het niet voorelkaar,als ik het covert naar csv en het importeer krijg ik in mijn webshop alleen 597 losse producten zonder beschrijving of fotos

    mvg Stef

    1. Je moet ook alles in het juiste format hebben in het CSV-bestand. Nu creëer je volgens mij zelf iets wat je omzet naar een CSV-bestand. Dit werkt niet als het niet de kolomnamen en juiste dingen van WooCommerce heeft. Een product handmatig aanmaken en een export maken geeft je alle juiste kolommen die je nodig hebt.

 30. Top zeg! Dit gaat reuze helpen. Alleen je hebt niet laten zien hoe je nieuwe variable producten toe kunt voegen. En dan op zo’n manier dat als je dus een groen shirt kiest, je ook het groene plaatje krijgt voor je aanklikt dat je het wilt kopen. Op de 1 of andere manier gaat dat bij mij niet goed. Ik heb het eerst met de hand allemaal per product aangemaakt en dan een stapel foto’s onderaan toegevoegd van de verschillende kleuren t-shirts.

 31. Dank je wel voor je uitleg, blij mee! Ik heb toch nog even wat vragen;

  Je hebt bij je voorbeeld nieuwe artikelen geimporteerd die al op je lijst stonden maar hoe gaat het importeren van nieuwe artikelen die nog niet eerder zijn ingevoerd en dus niet op een bestaande lijst staan? Ik vraag me bijvoorbeeld af of je dan zelf een ID nummer in moet geven en aan welke eisen dat nummer dan moet voldoen.

  Verder zou ik wel willen weten of je een lijst met alle velden moet importeren om een nieuw artikel in te voeren of dat nieuwe artikelen invoeren ook mogelijk is een met een selectie van velden.

  Zijn nieuw ingevoerde artikelen gelijk gepubliceerd of kun je die ook als concept laten opslaan zodat je nog bewerkingen kan doen zoals foto’s toevoegen?

  Groetjes, Petra

  1. Goede vragen, ik heb gelukkig de antwoorden. 🙂

   Nee, een ID-nummer hoef je niet aan te geven. Sterker nog, in mijn video zie je niet dat de ID-nummers overruled worden door WordPress. De oude ID’s waren tenslotte al in gebruik bij de database, dus zijn er andere nummers gebruikt.

   Je hoeft tevens niet alle velden in te vullen. Je hoeft alleen de velden in te vullen die je graag gevuld ziet.

   Het is naar mijn weten niet mogelijk om de producten als concept toe te voegen. Ik heb hier geen veld voor gezien of ik moet er overheen hebben gekeken, maar volgens mij heb ik dit niet gedaan en is er geen status veld.

 32. Hoi! Goed uitgelegd maar ik verkoop op mijn site verschillende affiliate producten. Stel de verkoper past zijn prijs aan of haalt het product uit de verkoop. Dit heb ik dan niet door. Is het mogelijk deze producten automatisch up to date te houden?

 33. Beste Maikel,

  de export ziet er super uit, wat wel handig is.
  Alle kolommen mooi ingevuld waar nodig.
  Als ik dan de import uitvoer, dan maakt hij eigenlijk kopie’s aan en plaatst hij deze boven de originele bestanden.
  In die kopie’s staan geen afbeeldingen, tekst, prijzen, …
  Ligt dit aan de nieuwe update versie 5.0.3?
  Wat kan ik hier aan doen?

  Alvast bedankt!

  Marie

 34. Hoi, Mooie uitleg.
  Ik krijg echter een vreemde melding: “Sorry, this file type is not permitted for security reasons.”
  Terwijl het een csv bestand is gemaakt met een zelfde export functie.
  Enig idee waar de melding van komt?

 35. Is het mogelijk om van een bestaande webshop de volledige producten aantal te kopiëren naar een nieuwe webshop? Op de nieuwe webshop moeten alle producten wel hetzelfde product ID krijgen.

  1. Het Product ID wordt meegenomen met het exporteren, maar ik durf niet te zeggen of het op een gloednieuwe website wordt overgenomen. Dit zou je kunnen testen met 1 product. Ik denk dat het goed moet gaan zolang het ID nog niet bezet is door een ander onderdeel van de website.

   Een alternatief is je website klonen, dan zal het sowieso goed staan.

 36. Ik heb een csv-bestand geëxporteerd vanuit WooCommerce.
  Maar als ik het open in Excel dan krijg ik niet van die mooie kolommen zoals jij dat in het filmpje hebt, maar alles staat achter elkaar geschreven met allemaal komma’s ertussen. Wat doe ik fout?
  Hoe krijg ik het in Excel geopend met alles netjes in aparte kolommen?

  Alvast bedankt voor je reactie!

 37. Ik wil via een csv file de prijzen aanpassen van de producten. Ik heb een export gemaakt waarbij ik de ID en de reguliere prijs in mijn CSV file heb staan.
  Wanneer ik hiervan de prijs aanpas en weer importeer, wordt er een nieuw product aangemaakt en niet het bestaande product aangepast.
  Kan je aangeven wat ik anders moet doen?

  1. Moeilijk te zeggen zonder het bestand te zien. In principe hoef je van de export alleen de prijskolom aan te passen en verder helemaal niets. Wel moet je voor het importeren een vinkje zetten dat je bestaande producten wilt bijwerken, anders zal het niet werken.

 38. Beste Maikel, mag ik jou vragen hoe ik extra artikel-eigenschappen kan importeren? Een voorbeeld is: tijdsduur: 30 seconden
  Alvast bedankt voor je reactie. mvg Bart

   1. Is het ook mogelijk om een aantal producten te exporteren/ importeren? Ik kan nu alleen alles doen. En ik vermoed dat dat gewoon veel te veel producten zijn waardoor hij maar blijft laden.

 39. Hallo, erg nuttig allemaal.
  Ik heb echter steeds de melding ongeldig product type. Ik weet niet waar en hoe ik dit kan oplossen. Ik heb eerst een export bestand gemaakt en deze verder aangevuld met producten.

  Met vriendelijke groet,
  OW

 40. Ik wil switchen van Woo naar Shopify. Ik heb mijn producten geexporteerd, alleen nu zie ik dat de productomschrijving niet in als tekst in de csv wordt opgenomen, maar als met html code erbij. Hierdoor kan ik ze niet goed in shopify importeren.

  Enig idee hoe dit kan of wat ik moet veranderen?

 41. beste maikel,

  ten eerste top dat alles zo duidelijk word uit gelegd ! ga zo door,

  echter zit ik met het volgende? als ik het bestand wil exporteren krijg ik een xml bestand inplaats van een csv? hier door kan ik niet het bestand inporteren op de nieuwe wordpress site? want die wil een csv betand. weet jij een oplossing?

  alvast hartelijk dank.

  groet kelvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *