WooCommerce producten sorteren

WooCommerce producten sorteren

Standaard sorteert WooCommerce producten op toevoegingsdatum. De producten die als laatst zijn toegevoegd, komen als eerste in beeld.

Het kan heel goed zijn dat je de producten in je WooCommerce webshop wilt sorteren zoals je het zelf voor ogen hebt.

In veel gevallen is de standaard WooCommerce manier daarom niet heel handig. Meestal wil je de beste producten meteen in beeld hebben, want dat trekt meteen mooi de aandacht.

In dit artikel laat ik je zien hoe je WooCommerce producten kunt sorteren.

Video: WooCommerce producten sorteren

Kijk in onderstaande video over mijn schouder mee om te zien hoe jij jouw WooCommerce producten in de juiste volgorde kunt zetten op je webshop.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je liever de uitleg in tekst lezen of meer informatie? Hieronder vertel ik je alles graag nogmaals in tekst en afbeeldingen.

Hoe je producten in WooCommerce kunt sorteren

Wat veel mensen niet weten, is dat er een standaard optie in WooCommerce zit om producten te sorteren.

Om bij deze optie te komen moet je naar het productoverzicht gaan door op het menu-item “Producten” te klikken aan de linkerkant in het beheerdersgedeelte.

Je kijkt nu waarschijnlijk direct naar de producten in het productoverzicht. Wanneer je echter bovenaan de pagina kijkt, zie je het kopje “Sortering” staan.

WooCommerce productoverzicht producten sorteren

Klik hierop om op de pagina uit te komen waar je de producten kunt sorteren. Op het eerste gezicht lijkt er geen verschil te zijn, omdat je wederom op een overzichtspagina terechtkomt.

Op deze pagina heb je alleen nu wel de mogelijk gekregen om producten naar boven of beneden te slepen. Producten naar de juiste positie slepen is dan ook de manier om producten te sorteren.

WooCommerce product slepend sorteren

Help, het sorteren werkt niet

Het komt regelmatig voor dat je alles naar de juiste plek gesleept hebt en het nog steeds niet in de juiste volgorde getoond wordt op de website.

Vaak komt dit omdat nog niet alle producten een positie hebben gekregen. Het kan ook zijn dat je thema alles net iets anders aanpakt, waardoor het normale sorteren niet goed samengaat.

WooCommerce producten sorteren met een plugin

Post Types Order

Werkt de standaard WooCommerce sorteer mogelijkheid niet naar behoren op jouw website? Het is mogelijk om het op een andere manier te doen. Met behulp van de plugin Post Types Order zal het geen enkel probleem zijn om WooCommerce producten te sorteren.

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, zal er eerst staan dat de plugin ingesteld moet worden. Ga naar “Instellingen -> Post Types Order”, pas de instellingen naar wens aan en klik op “Instellingen Opslaan”.

Je kunt nu naar Producten -> Re-Order gaan om de producten te sorteren. Het is hier wederom een kwestie van de producten naar de juiste plek slepen.

WooCommerce producten sorteren met de Post Types Order plugin

Het voordeel van deze plugin is dat je niet alle producten hoeft te slepen om de daadwerkelijke volgorde te bepalen. Wanneer een aantal producten niet verplaatst zijn en je slaat het op, dan wordt gewoon de juiste volgorde gehanteerd.

Deze plugin heeft bij mij altijd gewerkt. Wanneer producten sorteren via WooCommerce bij jou niet werkt, kan ik je dus zeker aanraden om het op deze manier te doen.

Productsortering voor bezoekers

Naast dat je zelf producten kunt sorteren, kunnen klanten op jouw webshop ook altijd op verschillende manieren de producten sorteren. Denk aan de opties sorteren op populariteit, gemiddelde waardering, prijs en dat soort dingen.

WooCommerce heeft hier niet heel veel instellingen voor, maar er zijn wel mogelijkheden om dit nog wat verder aan te passen.

Benieuwd waar ik het over heb? Bekijk dan het artikel Productsortering voor bezoekers aanpassen in WooCommerce.

14 reacties

 1. Nog een vraag over sorteer mogelijkheden.
  Op de homepage heb ik de volgende code
  [product_categories number=”30″ parent=”0″ hide_empty=”1″ columns=”5″]
  Dan krijg je keurig alle categorieën te zien in alfabetische volgorde….. en dat is nu net niet de bedoeling, ik wil ze in dezelfde volgorde hebben als op de winkel pagina, waarbij ik een drietal categorieën naar voren heb geplaatst en de rest wel alfabetisch.
  Is dit mogelijk of gaat dat gewoon niet met de gevolgde weg?

 2. Hoi,
  Ik wil mijn producten sorteren. Heb er al enkele gedaan via sorting. Dit gaat goed als ze allemaal zichtbaar in de pagina. Ik heb nu producten staan op pagina 2 die moeten komen op pagina 1. Hoe kan ik deze slepen naar pagina 1 om ze in de juiste volgorde te krijgen?

 3. Goedemorgen, en als je nou producten in meerdere categorieen hebt staan? Ik heb bijvoorbeeld mijn beelden van bulldogs in de categorie aanbieding, huisdieren en bulldogs staan. Maar daar staan ook andere producten.

 4. Hallo, ik heb alles al geprobeerd, ook de post type orders. De volgorde van de producten in de shop is niet te veranderen. Wat ik ook probeer.
  – post type oders plug in
  – volgorde aanpassen onder sortering
  – producten menuvolgorde wijzigen
  – invoerdatum producten wijzigen
  Niets werkt. Enig idee wat ik nog kan proberen.

  1. Hoi,
   Heb je al gekeken of je bij de instellingen “standaard sorteervolgorde” hebt staan? Volgens mij kun je alleen met deze instelling de volgorde handmatig aanpassen. (En dus niet als je er bijvoorbeeld voor hebt gekozen om automatisch nieuwe producten bovenaan te plaatsen, of te sorteren op prijs).

   Je vindt deze instelling via: Weergave -> Customizer -> WooCommerce -> Product Catalog -> Standaard productsortering.

 5. Wat nou als je per pagina een andere indeling wilt. Stel je hebt een categorie pagina die heet NIEUWE PRODUCTEN, daar wil je standaard dat de nieuwste producten naar voren komen. Daarnaast heb je aantal andere categorieen waarbij je de indeling anders wilt inrichten.

  Is daar een oplossing voor in wordpress?

  Alvast bedankt!

  An

  1. Goede vraag. Standaard is dit in elk geval niet mogelijk in WooCommerce. De oplossing waar ik dan aan zou denken is om met een plugin (als die er is) of een function code te zeggen dat 1 categorie een andere volgorde moet hebben. Ik weet alleen niet of dit dan ook meteen de andere sorting weer overruled.

   Het is dus nog even wat uitzoekwerk, maar ik heb je de goede richting op te sturen met dit antwoord. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *