Wat is het beheerdersgedeelte in WordPress?

Als je aan de slag gaat met het opbouwen van jouw eigen WordPress-website, dan krijg je ook te maken met het beheerdersgedeelte. Maar wat houdt het beheerdersgedeelte in WordPress precies in? In dat beheerdersgedeelte kun je eigenlijk precies instellen hoe jouw website er aan de voorkant uit komt te zien.

Wat is het beheerdersgedeelte?

Het beheerdersgedeelte kan in de meeste gevallen bereikt worden door /wp-admin achter de url van jouw website te typen. Dat gedeelte is eigenlijk dé plek waar je alles kunt regelen wat op de voorkant van de website zichtbaar komt. Zo kun je het uiterlijk van de website aanpassen in het beheerdersgedeelte, maar ook aan de slag met het plaatsen van berichten en pagina’s.

De hoofdbeheerder heeft standaard toegang tot alle gedeeltes in de website. Gebruikers met andere gebruikersrollen kunnen ook in het beheerdersgedeelte komen, maar kunnen daar doorgaans minder doen. Ben je nieuw met WordPress, dan kun je ook aan de slag met mijn artikel 11 onderdelen in het WordPress beheerdersgedeelte waarin ik stap voor stap uitleg wat je achter de schermen kunt doen.