Wat zijn scherminstellingen in WordPress?

Scherminstellingen WordPressScherminstellingen in WordPress worden vaak over het hoofd gezien. De scherminstellingen zijn echter wel op de meeste WordPress pagina’s in het beheerdersgedeelte beschikbaar.

Je kunt de scherminstellingen altijd rechtsboven vinden en wanneer je erop klikt komt er een dropdown menu tevoorschijn.

In het dropdown menu staan instellingen die je aan of uit kunt vinken. Het gaat met name om onderdelen die je op de desbetreffende pagina wel of niet te zien krijgt. Per pagina in het beheerdersgedeelte kun je hele andere instellingen zien.

Mis je dus een keer een onderdeel die er altijd was? Kijk of het nog steeds aangevinkt staat bij de scherminstellingen.

Naast dat je onderdelen op een pagina zichtbaar en onzichtbaar kunt maken, is het bij bepaalde pagina’s ook mogelijk om te zorgen dat je meer berichten, pagina’s of reacties in het overzicht te zien krijgt.

Waarom bestaan de scherminstellingen?

Je vraagt je misschien af waarom de scherminstellingen bestaan. Misschien vind je het fijn om alle onderdelen te zien die er beschikbaar zijn.

De reden is echter toch om jou, de gebruiker, zoveel mogelijk controle te geven over wat er wel en niet te zien is.

Bepaalde onderdelen gebruik je vrijwel nooit en hoef je daarom eigenlijk ook niet te zien. Door de onderdelen die je niet gebruikt onzichtbaar te maken wordt de pagina meteen een stuk overzichtelijker.

Conclusie

Wanneer je iets mist op een pagina in de beheerdersgedeelte, dan kun je het best als eerst naar de scherminstellingen gaan om te kijken of dit onderdeel uitgevinkt staat.

Ben je bepaalde onderdelen zat, dan kun je naar de scherminstellingen gaan om het betreffende onderdeel onzichtbaar te maken.

Heb je nog nooit in WordPress naar de scherminstellingen gekeken, dan kan het geen kwaad om hier eens naar te kijken. In het artikel “Scherminstellingen, een vaak vergeten optie in WordPress” kun je nog veel meer lezen en bekijken (video) over dit onderdeel van WordPress.