Wat is de tekst editor in WordPress?

De tekst editor in WordPress kun je zien wanneer je een bericht of pagina bewerkt. Je hebt hier altijd de keuze tussen “Visueel” en “tekst”.

Waar je in de visuele editor direct ziet welke tekst je hebt dikgedrukt, omdat het ook zo staat, zal je het in de tekst editor aan de HTML code eromheen moeten herkennen.

In de tekst editor staat alle opmaak in code en zal je dit ook handmatig moeten toevoegen wanneer je de tekst wilt opmaken. Je hebt overigens in de tekst editor ook een aantal knoppen om de opmaak te regelen, maar je zal dus altijd code om de tekst heen zien die je opmaakt.

Tekst editor in WordPress

Waarom de tekst editor gebruiken?

Je vraagt je wellicht af wanneer het handig is om de tekst editor te gebruiken, omdat je juist met de visuele editor alles goed kunt zien.

De tekst editor is met name handig voor gebruikers die bekend zijn met HTML en liever op deze manier werken. Je voorkomt via de tekst editor dat WordPress, of iets wat je kopieert en plakt, extra opmaak met zich meebrengt.

De tekst editor is ook handig om in te duiken wanneer er iets niet klopt met de opmaak van je artikel en je in de visuele editor de oorzaak niet kunt vinden.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je door kopiëren en plakken een aantal divjes toevoegt en hierdoor de enters opeens niet meer werken in je artikel. Via de visuele editor kun je dit niet zien, maar in de tekst editor zal het meteen duidelijk zijn en kun je het eenvoudig verwijderen.

Zijn er nog andere tekst editors?

In WordPress zelf niet, maar het kan zijn dat je iemand over een tekst editor hoort praten die het eigenlijk over een tekst editor voor code heeft.

Er wordt dan gepraat over programma’s als Notepad++, Atom, Coda en Dreamweaver, waarmee je WordPress bestanden kunt bewerken zoals bijvoorbeeld de bestanden van het thema waar je gebruik van maakt.