Kosten WordPress website

Een WordPress website maken is niet gratis, zelfs niet wanneer je jouw website helemaal zelf maakt.

Natuurlijk zou je gratis hosting kunnen zoeken om je website online te krijgen, hier zit echter altijd wel een addertje onder het gras en je hebt natuurlijk niet een eigen domeinnaam.

Wat is het addertje? Je kunt bijvoorbeeld zonder dat je het wilt reclame op je website krijgen.

Wil je het professioneel aanpakken zal je dus altijd geld moeten neerleggen. Het bedrag is echter niet zoveel als de meeste mensen denken.

Voor ongeveer 50-100 euro kun je al klaar zijn en heb je alles wat je nodig hebt. Je moet dan wel zelf een WordPress blog maken, wanneer je het een professional laat doen zal het een stuk duurder zijn.

Wat zijn de kosten voor deze website?

Om deze website online te krijgen heb ik geld in meerdere dingen gestoken zodat ik zeker weet dat alles in orde is. Ik heb geld uitgegeven aan:

  • Eigen Domeinnaam
  • Hosting
  • Design (WordPress theme)

Hiervan is mijn design een eenmalige uitgave en een eigen domeinnaam en hosting kost jaarlijks geld. Ja, er zijn ook gratis WordPress themes, maar wil je het echt goed aanpakken raad ik toch aan om een professionele WordPress theme te kopen.

In totaal heeft deze website mij het eerste jaar € 64,53 gekost en natuurlijk ook de benodigde tijd. Na een jaar moet je alleen nog je domeinnaam en hosting te verlengen.

Eigen domeinnaam

Een eigen domeinnaam heb je nodig om gevonden te worden op internet. De domeinnaam voor deze website is “Webtalis.nl”.

Mensen kunnen op mijn website komen door www.webtalis.nl in te typen in hun adresbalk, te zoeken via Google of hier terechtkomen via een andere website.

Wanneer je een domeinnaam kiest zou je iets kunnen vertellen over de inhoud van de website. Een voorbeeld hiervan is “schoenenkopen.nl”, de bezoekers weten dat je hier schoenen kunt kopen.

Domeinnamen hoeven echter niet altijd iets te vertellen over de website zelf, je kunt er ook een brand (merk) van maken, Bol.com en Google zijn hier twee perfecte voorbeelden van.

Hosting

Hosting zorgt ervoor dat je website online staat en te bezoeken is door mensen vanuit heel de wereld. Zonder hosting kan niemand je website bezoeken.

Wanneer je hosting huurt krijg je als het ware schijfruimte op een server om bestanden te plaatsen en dataverkeer zodat bezoekers je website kunnen benaderen.

Door je domeinnaam aan een hostingpakket te koppelen kunnen mensen je website vinden door het juiste internetadres in te typen of door je te vinden in de zoekmachines.

Wil je advies, tips of informatie over hosting voor WordPress, dan raad ik je aan om het artikel over WordPress hosting te lezen.

Design (WordPress theme)

Tot slot heb ik ook nog een mooi design gekocht voor mijn WordPress blog. Waarom je dit kunt doen mag wel duidelijk wezen, je wilt een mooie website hebben.

Een design kopen is niet zo duur als iedereen denkt. Voor WordPress heb je een WordPress theme nodig om je website vorm te geven. Er zitten standaard gratis themes bij een WordPress installatie, maar je wilt meestal toch wat mooiers.

Mijn Design kostte 45 dollar wat op het moment van aankoop omgerekend € 34,58 was.

Dit is naar mijn mening helemaal niet veel geld om een mooi design te kopen, tevens heb ik veel extra opties in mijn WordPress theme zitten die je in een gratis WordPress theme nooit zou krijgen.

Wanneer je een professionele webdesigner aan het werk zet kost het vele malen meer en is het resultaat waarschijnlijk niet eens zoveel beter, in sommige gevallen zelfs slechter.

Wil je ook een professionele theme kopen tegen een scherpe prijs? Ik heb mijn WordPress theme gekocht bij ThemeForest.