Cloud86

Cloud86 Review: Ervaring en Snelheidstest

Overweeg je Cloud86 als hostingprovider te nemen? Trek je conclusies na deze review
Cloud86
5/5

Ben je op zoek naar een goede hostingbedrijf voor jouw (toekomstige) website of webshop? Cloud86 is een uitermate goede speler in de Nederlandse Hostingmarkt.

Er zijn al hostingpakketten vanaf €1,95 per maand als je op zoek bent naar budget hosting en wanneer je meer te besteden hebt kun je profiteren van de snelheid en gemak van Managed WordPress hosting.

In deze uitgebreide Cloud86 review zal ik je meenemen langs alle punten die belangrijk zijn als het om hosting gaat. Denk aan:

 • Performance
 • Klantenservice (support)
 • Mogelijkheden
 • Betrouwbaarheid
 • Snelheid

Dit is een zeer uitgebreide review over Cloud86 met performance testen en meer om de hostingdiensten van Cloud86 goed te beoordelen. Wanneer je geen tijd (of zin) hebt om de volledige review te lezen, dan kun je hieronder een kort overzicht zien met scores en de voor- en nadelen van Cloud86.

Inhoudsopgave: Cloud86 review

Cloud86 review door mij persoonlijk

Hosting voor iedereen en voor ieder budget

Cloud86 is op dit moment één van de beste WordPress hosting providers waar je gebruik van kunt maken. Zodoende staat Cloud86 ook plek nummer 1 in mijn WordPress hosting artikel. Dit kan ik zeggen nadat ik een hostingpakket van Cloud86 volledig heb getest.

Cloud86 heeft “normale” hostingpakketten en speciale Managed WordPress hostingpakketten met automatische updates en back-ups en extra WordPress ondersteuning, wat super handig kan zijn als je niet heel technisch bent.

Cloud86 review overzicht in het kort

 • Performance: A+
 • Gemiddelde laadtijd: 657ms
 • Gemiddelde laadtijd geoptimaliseerd: 301ms
 • Gratis domeinnaam: Nee (.nl kost €10,95)
 • Gratis SSL: Ja
 • 1-klik WordPress installatie: Ja
 • Gratis verhuisservice: Ja
 • Klantenservice: Telefoon, e-mail en ticketsysteem

Pakketten voor iedereen

Cloud86 heeft meerdere pakketten mogelijkheden. Je kunt voor “normale” webhosting gaan, dit is het goedkoopst en start al vanaf €1,95 per maand.

Verder heb je ook Managed WordPress hosting pakketten. Als je uit de standaard hostingpakketten groeit, kun je altijd upgraden naar een hoger pakket of naar Cloud VPS hosting. Ben je benieuwd welk hostingpakket het best voor jouw situatie is? Vul dan hieronder de hosting kieswijzer in en je krijgt het antwoord.

Wat als ik over het aantal bezoekers per maand ga?

Bij Cloud86 zie je bij hostingpakketten regelmatig +/- een x aantal bezoekers per maand staan. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je geblokkeerd wordt of iets dergelijks. Het is een schatting hoeveel bezoekers je kunt ontvangen zonder dat je het aan de performance merkt. Het is dus geen limiet, je mag zoveel bezoekers ontvangen als je wilt.

Trustpilot:
4.8/5 (485 reviews)
(laatste update 15-03-2023)

Cloud86 Voordelen

Cloud86 Nadelen

Over Cloud86

Cloud86 bestaat sinds mei 2019. Ja, dit is inderdaad relatief jong. Het geheim zit hem echter in de oprichters en meerdere medewerkers, die zitten al meer dan 15 jaar in het vak.

Zo had één van de oprichters de technische leiding bij SoHosted, een bedrijf dat al sinds 2003 (en nog steeds) bestaat.

Een nieuw bedrijf starten maar wel met ervaring, daar zit vaak ook de kracht. Ze hebben gezien wat beter moet en kan en hebben hierna gehandeld.

Cloud86 biedt diverse soorten hosting aan. Zo heb je “normale” hosting waar je lekker je eigen gang kan gaan en verder is er Managed WordPress en WooCommerce hosting voor als je wilt dat alles goed in elkaar steekt en je iets meer gemak en betere snelheid hebt.

Dit alles is tegen een zeer schappelijk tarief, waar ik later in dit artikel op terug kom.

Cloud86 website

Waarom Cloud86?

Aan de hand van deze review zal je genoeg redenen hebben om Cloud86 een eerlijke kans te geven. Om je toch alvast iets aan informatie te geven over waarom Cloud86 een goede keuze zou zijn, kan ik het volgende zeggen.

Cloud86 behoudt alles in Nederland, wat natuurlijk wel zo prettig is gezien de privacy van alle data van je website. De servers worden dan ook door Cloud86 zelf gekocht en in een datacenter geplaatst.

Vaak zie je bij hosting providers dat alle servers volgegooid worden met zoveel mogelijk gebruikers. Bij Cloud86 is dit niet het geval. Per pakket zijn bepaalde limieten bezoekerslimieten per maand aanwezig, zodat de servers optimaal kunnen blijven presteren. De snelheid is dan ook uitstekend te noemen.

Tot slot is het altijd fijn om te kunnen bellen als je problemen ervaart. Je ziet dit gek genoeg bij steeds minder hostingproviders, maar bij Cloud86 zit je wat dat betreft helemaal goed.

Voor- en nadelen van Cloud86

Ieder hostingbedrijf heeft voor- en nadelen. Cloud86 is hier geen uitzondering op. Sommige voordelen kunnen de nadelen volledig overschaduwen, terwijl andere nadelen juist zorgen dat je bij een hostingbedrijf weg wilt blijven.

Voordat je een beslissing maakt qua hostingbedrijf, kan ik je aanraden om altijd de voor- en nadelen te beoordelen van het desbetreffende bedrijf.

Wat zijn de voordelen van Cloud86?

Hieronder volgen een aantal voordelen die ervoor zorgen dat Cloud86 een hoog gewaardeerde hostingbedrijf is.

Hostingpakketten voor iedereen: Het maakt niet uit wat voor budget je hebt voor hosting. Je kunt al starten met hosting vanaf €1,95 per maand. Heb je meer budget en wil je het direct goed aanpakken, dan kun je voor Managed WordPress hosting gaan vanaf €7,95 per maand (1e contractperiode, daarna €17,55).

Support via telefoon en mail: Steeds minder hostingproviders kun je telefonisch benaderen. Dit is zonde, want soms zit je met een vraag of probleem die je het makkelijkst via de telefoon kunt bespreken. Bij Cloud86 houden ze hier heel goed rekening mee en daarom kun je zowel bellen als mailen. Precies wat je zou moeten willen als het om je website gaat.

Snelle servers in Nederland: Cloud86 houdt, in tegenstelling tot veel andere providers, rekening met de limieten van een server. De pakketten bestaan daarom uit een gemiddeld aantal bezoekers die je +/- kunt ontvangen per maand zonder dat de performance slechter wordt. Er wordt ook gekeken naar de servercapaciteit in combinatie met de verschillende klanten op de server om alles zo goed mogelijk te laten draaien.

Gratis CDN en SSL (https): Wil je jouw website draaien op een versleutelde verbinding, dan heb je een SSL-certificaat nodig. Bij Cloud86 krijg je dit volledig gratis. Tevens heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van QUIC.cloud CDN.

Alles staat volledig in Nederland: Wil je dat jouw data in Nederland staat en blijft staan? Bij Cloud86 kun je hierop vertrouwen. Het is een Nederlands bedrijf dat zelf alle hardware aanschaft en plaatst in een Nederlandse datacenter. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat data van jouw website in andere landen bewaard wordt.

1-klik testomgeving: Wil je een testwebsite maken waarop je alles kunt testen voordat je het op jouw live website doorvoert? Bij Cloud86 hoef je hier geen technische handelingen voor te verrichten. Bij alle pakketten heb je de mogelijkheid om met een druk op de knop een testomgeving op te zetten.

Gratis Website Verhuisservice: Wil je jouw website verhuizen naar Cloud86? Cloud86 heeft op het allergoedkoopste pakket na (webhosting start) bij alle pakketten een gratis website verhuisservice waar je gebruik van kunt maken. Jouw complete website en e-mail wordt dan overgezet naar Cloud86.

Wat zijn de nadelen van Cloud86?

Zoals ik net al zei heeft ieder hostingbedrijf ook nadelen. Deze hoeven niet groot te zijn en hoef je soms niet eens geheel als nadeel te zien, want het heeft vaak ook een keerzijde, maar het is wel iets om over na te denken. Bij Cloud86 kun je rekening houden met de volgende nadelen.

Hogere prijs voor hosting bij verlenging: Bij je eerste contractsperiode krijg je maar liefst 55% korting. Een voordeel. Het is echter een nadeel als je dit niet weet en je bij een verlenging schrikt dat het dubbel zo duur is geworden. Houdt hier dus rekening mee.

Support alleen beschikbaar tussen 9 en 5: Jouw website is 24/7 bereikbaar. Problemen kunnen dus ook buiten kantoortijden ontstaan. Je kunt helaas niemand bereiken als dit het geval is. De servers worden uiteraard wel 24/7 in de gaten gehouden en zo snel mogelijk opgelost als deze voorkomen (dus ook buiten kantoortijden).

Performance en Snelheidtest

Bij het maken van een keuze voor een hostingprovider speelt de prijs vaak een hele belangrijke rol. Misschien wel iets te belangrijk, want je kunt geen genoegen nemen met een server met slechte performance.

Snelheid is namelijk een ontzettend belangrijk onderdeel voor de zoekmachine optimalisatie (seo) van je website en is tevens van groot belang voor de gebruiksvriendelijkheid en conversie van je website. Een trage website brengt altijd negatieve consequenties met zich mee.

Dit is dan ook de reden dat ik mijn eigen snelheidstesten heb uitgevoerd om te bekijken wat het resultaat is wat Cloud86 neerzet. Zo krijg je bij deze Cloud86 review ook echt een goed beeld, in plaats van dat je alleen leest dat het “Snel” is.

Ben je benieuwd naar de resultaten van mijn Cloud86 snelheidstesten? Laten we maar snel naar de resultaten gaan.

Met wat voor website ik de snelheid test

Om de snelheid van Cloud86 te testen heb ik een WordPress website aangemaakt en gevuld met wat standaard content en afbeeldingen. Ik heb gebruik gemaakt van het volgende:

 • WordPress thema: Astra
 • WordPress demo content / template: Mountain
 • WordPress plugins (6): Cookie notice, WPForms lite, Elementor, Elementor Header, Footer & Blocks, Redirection en Yoast SEO.

De website zal ik op meerdere manieren testen. In eerste instantie zonder optimalisatie. In tweede instantie met optimalisatie met de mogelijkheden die Cloud86 met zich meebrengt.

Cloud86 Resultaat Snelheidstest

Ik test de website als eerste onder enige optimalisatie via Pingdom Tools. De server die ik heb uitgekozen is Frankfurt (Duitsland), gezien deze het dichtste bij is.

Er worden verschillende testen uitgevoerd. 1 test is wanneer er helemaal niks is geoptimaliseerd en de andere test is als ik de website optimaliseer volgens het advies dat de hosting provider Cloud86 zelf geeft in de documentatie. De optimalisatie is in dit geval met behulp van LiteSpeed cache en Redis gedaan.

Beide variaties van de website zijn 3 keer getest, zodat we een beter gemiddelde krijgen. Het blijven echter altijd momentopnames. Hieronder kun je het resultaat bekijken.

Zoals je kunt zien wordt de website in beide gevallen ruim onder de 1 seconde geladen. De gemiddelde snelheid is zonder optimalisatie 657ms en na optimalisatie 301ms om precies te zijn.

Als je deze resultaten ziet moet je bedenken dat dit om een pakket van €1,95 gaat. Dit is erg goed.

Doordat het om een klein pakket gaat moet je alleen wel onthouden dat wanneer er veel verkeer op je website komt, dat deze prestaties zullen verslechteren. Vanuit de basis is het in ieder geval top. Zeker na de optimalisatie met de LiteSpeed Cache en Redis. Het is een perfect pakket wanneer je wilt starten en langzaam in een volgend pakket wilt groeien.

Cloud86 Time To First Byte (TTFB)

Aangezien ik weet dat jullie graag meer resultaten willen zien, behandel ik ook de Time To First Byte (TTFB). Dit is geen getal die daadwerkelijk iets zegt over de snelheid, maar het geeft wel aan hoe snel er connectie is tussen de server en de browser.

Hoe belangrijk de TTFB echt is levert regelmatig nogal discussies op. Ik zal mij buiten deze discussie laten en je gewoon de resultaten laten zien, dan kan je zelf bepalen hoe belangrijk het voor jou is.

Wat wel goed is om te weten is dat alles boven de 600ms niet heel best is en verbetering nodig heeft. Tussen de 300 en 500ms is redelijk normaal. Onder de 300ms, maar met name onder de 200ms dan doe je het heel goed.

Hieronder volgen de TTFB resultaten voor Cloud86 vanuit verschillende landen.

Cloud86 time to first byte (TTFB) resultaten

Zoals je kunt zien scoort Cloud86 ontzettend goed in Nederland. Een resultaat van 227.15ms is zeer netjes en ook direct aangeeft dat de servers van Cloud86 echt in Nederland staan.

De landen om ons heen geven ook prima resultaten, waardoor je met een Nederlandstalige website perfect zit bij Cloud86. Met een internationale website overigens ook, alleen dan zal je van een CDN gebruik moeten maken (net als bij alle andere hostingproviders).

Cloud86 uptime

Websites op een shared hosting account worden over het algemeen trager tijdens piekmomenten. Dit is omdat het vermogen van de server wordt gedeeld met andere websites op dezelfde server.

Zo kunnen er weleens processen worden afgebroken als een site teveel vermogen nodig heeft, wat weer voor downtime (dat je website offline is) zorgt.

Cloud86 uptime

Ik heb mijn Cloud86 website getest op downtime en gelukkig hebben we hier 100% uptime, dus de website is altijd zichtbaar geweest.

Cloud86 hostingpakketten

Cloud86 heeft diverse hostingpakketten en voor ieder wel wat wils. Wanneer je naar de verschillende hostingpakketten kijkt heb je de keuze tussen Webhosting en Managed WordPress/WooCommerce hosting. Als je nog een stap verder kijkt kom je bij de verschillende VPSen terecht.

Wanneer je wilt starten en op je budget wilt letten, dan kun je al terecht bij het goedkoopste pakket voor €1,95 per maand. Veel goedkoper zal je niet kunnen starten. Daarna zal het uiteraard wel oplopen, maar wordt de kwaliteit dat je krijgt ook beter.

“Normale” Webhosting pakketten bij Cloud86

De webhosting pakketten zijn het goedkoopst. Er zijn 3 verschillende varianten, Start, Medium en Unlimited. Wanneer we naar de verschillen kijken, dan zijn de grootste verschillen de snelheid en de opslagruimte.

Bij het Start pakket krijg je minder RAM en CPU toegewezen dan bij het Medium pakket en bij medium weer minder dan bij het Unlimited pakket. Simpel gezegd heb je dan minder vermogen/kracht ter beschikking voor je website, wat effect kan hebben op de snelheid. Heb je bijvoorbeeld een webshop of veel bezoekers, dan zal het Medium of Unlimited pakket je website aanzienlijk versnellen.

Qua opslag zal je niet heel snel in de problemen komen, zeker niet als je net begint en anders kun je natuurlijk altijd upgraden naar een hoger pakket.

Cloud86 hostingpakketten

Cloud86 Managed WordPress hosting pakketten

Op Webtalis hebben we het graag over WordPress. Het is dan ook fijn om te zien dat Cloud86 naast “normale” webhosting ook Managed WordPress & WooCommerce hosting als optie heeft.

Je komt bij deze pakketten terecht wanneer je net wat meer wilt en je zaken tot in de puntjes geregeld wilt hebben. Zo kun je bij Managed WordPress hosting gebruik maken van de WordPress expertise van Cloud86. Gaat het bijvoorbeeld een keer mis bij het installeren of updaten van een plugin of thema? Cloud86 is er om je uit deze situatie te redden.

Elke 12 uur wordt er ook een back-up gemaakt die 7 dagenlang bewaard blijft. Dit is hoger dan de normale frequentie van 1 keer per 24 uur die je bij de normale webhosting pakketten krijgt.

Verder worden WordPress updates automatisch uitgevoerd en heb je de mogelijkheid om met 1 klik een testomgeving te creëren.

In de Managed WordPress hosting pakketten zit eigenlijk hetzelfde verschil als bij de normale webhosting pakketten. Hoe hoger je komt, hoe meer schijfruimte en vermogen de server krijgt. Hoe meer bezoekers of hoe zwaarder je website is, hoe hoger je pakket zal worden.

Managed WordPress hosting Cloud86

Meer informatie over Cloud86 hosting

Iedere hosting is net iets anders dan de ander. Hieronder zal ik daarom nog wat extra informatie voor je plaatsen over hosting bij Cloud86 en wat je er allemaal bij krijgt of wat wellicht onduidelijk is.

Cloud86 geeft voordeel bij 1e contractperiode

Wat goed is om te weten is dat je bij Cloud86 altijd voor de eerste contractperiode 55% korting op je webhosting krijgt. Alleen het goedkoopste pakket is uitgesloten.

Je hebt zelf invloed wat voor termijn je eerste contractperiode is, waardoor je volop kunt profiteren. Je hebt termijnen van 1 maand, 1 jaar en 3 jaar. Hoe langer je termijn, hoe meer korting.

Wat doet Cloud86 voor optimale snelheid?

Bij de hostingpakketten zie je pijltjes staan die aangeven wat de snelheid is. Wanneer je iets technischer bent wil je wellicht meer informatie dan dit en de technische specificaties zien. Helaas zijn deze niet beschikbaar op de website, waardoor ik je niet direct het exacte verschil kan geven.

Wel heb ik verderop in het artikel een snelheidstest voor je gedaan, zodat je een goed beeld krijgt hoe snel de hosting van Cloud86 daadwerkelijk is.

Los van de pijltjes doet Cloud86 nog van alles aan de snelheid. Zo kun je LiteSpeed Cache, HTTP/2 & HTTP/3 en een CDN gebruiken. Let wel op dat een CDN niet altijd sneller hoeft te zijn. Wanneer je je op Nederlands publiek richt, dan is het vaak overbodig. De servers staan tenslotte al in Nederland.

Plesk

Cloud86 maakt gebruik van Plesk als control panel. Mocht je niet weten wat dit is, dit is de omgeving waar je extra domeinnamen kunt toevoegen om websites op te zetten, je kunt e-mailadressen aanmaken, back-ups maken en beheren, PHP-versies wijzigen en nog heel veel meer.

Je kunt het simpel gezegd zien als beheerdersomgeving voor alles wat met je website te maken heeft.

Persoonlijk vind ik Plesk altijd fijn werken, dus wat mij betreft is dit een goede keuze.

WordPress Toolkit

In Plesk krijg je ook de WordPress Toolkit. Dit werkt heel fijn, want je krijgt hiermee de volledige controle over al je WordPress websites.

Zo kun je in een overzichtelijke dashboard je website beveiligen, updaten, een back-up van maken, een test website opzetten en nog een aantal dingen meer.

De WordPress Toolkit werkt super fijn en zit daarom ook bij alle hostingpakketten die Cloud86 heeft.

Klantenservice (Support)

Bij Cloud86 is de klantenservice niet verstopt. Je kunt de klantenservice bereiken via e-mail en telefoon. Met name dat je kunt bellen is natuurlijk zeer prettig, aangezien dit steeds minder vaak voorkomt bij hostingproviders.

De klantenservice is op werkdagen van 09:00 tot 17:00 bereikbaar. De servers worden uiteraard wel 24/7 in de gaten gehouden.

Het is jammer dat de klantenservice niet ook nog een aantal uur buiten de standaard werktijden beschikbaar zijn, aangezien ik weet dat veel website-eigenaren ook in de avond en in het weekend sleutelen aan hun website. Het zou een goede toevoeging zijn, maar op de tijden dat ze bereikbaar zijn staan ze altijd voor je klaar.

De verhuisservice van Cloud86

Ben je ontevreden over je huidige hostingprovider en wil je overstappen naar Cloud86? Dankzij de gratis verhuisservice hoef je zelf geen technische handelingen te verrichten. Ideaal wanneer je hier onzeker over bent.

Bij de verhuisservice wordt geregeld dat je website, database, e-mailadressen, e-mailberichten en je domeinnaam over worden gezet naar Cloud86.

Om gebruik te maken van de verhuisservice hoef je alleen maar een hostingpakket af te nemen en contact op te nemen met de klantenservice. Alleen het Webhosting Start (goedkoopste pakket) is uitgesloten van deze service. Bij alle andere pakketten kun je profiteren van deze fijne dienst.

Hoe werkt Cloud86?

Wanneer je al zover in het artikel bent wil je waarschijnlijk wel een overzicht zien hoe Cloud86 ongeveer werkt wanneer je eenmaal een domeinnaam en hostingpakket hebt afgenomen. Als eerste zal je jouw e-mailadres moeten verifiëren.

Vervolgens heeft Cloud86 een Dashboard waarop je kunt inloggen om bij je pakketgegevens te komen.

Cloud86 Control Panel

Aan de linkerkant staat het menu en kun je nieuwe pakketten bestellen, je diensten, domeinnamen en facturen bekijken en bij de klantenservice terecht.

Wil je een bestaand pakket upgraden, dan kun je bij Diensten naar je hostingpakket gaan en aan de rechterzijde op Pakket upgraden klikken. De Opzegmogelijkheid is hier ook niet verborgen.

Onderaan bij je pakket kun je ook direct inloggen op de Plesk-omgeving van je pakket. Hier kun je WordPress en andere dingen beheren.

Pleskomgeving bij Cloud86

De mogelijkheden zijn zoals je ziet echt enorm. In eerste instantie kun je vanuit hier WordPress met een druk op de knop installeren. Vervolgens kun je vanaf hier inloggen, de beveiliging controleren, thema’s en plugins updaten en de complete website klonen.

Technischere dingen als PHP-instellingen, FTP-toegang, GIT en dat soort dingen kun je ook allemaal vanuit Plesk regelen. Net als het aanmaken van een professionele e-mailadres die bij je domeinnaam hoort.

Cloud86 klantenservice

Een klantenservice waar je op kunt rekenen is erg belangrijk. Niet alleen als alles goed gaat, maar juist ook als alles verkeerd lijkt te gaan. De klantenservice van Cloud86 verschuilt zich niet en is gewoon te benaderen via de telefoon, e-mail of via een support ticket die je vanuit het systeem kunt sturen.Cloud86 ticketsysteemLos van dat je vragen kunt stellen heb je ook de mogelijk om veelgestelde vragen direct te bekijken in de FAQ. Hier worden vragen beantwoord als hoe je de LiteSpeed cache kunt instellen op je website, hoe je een e-mailadres aanmaakt, WordPress kunt installeren en meer van dit soort dingen.Cloud86 Documentatie

Conclusie: Is Cloud86 een goede keuze voor jou?

Na het lezen van deze uitgebreide en gedetailleerde Cloud86 review, vraag je jezelf misschien af of Cloud86 een goede keuze is voor jouw website.

Wanneer je snelle en betrouwbare hosting zoekt met uitstekende support die je ook kunt bellen, dan is Cloud86 echt iets voor jou.

Er zijn hostingpakketten voor ieder budget en ieder pakket heeft ontzettend veel handige functionaliteiten die je lang niet altijd bij andere hostingproviders ziet.

Alle hostingpakketten draaien in een Nederlandse datacenter met SSD opslag. Verder krijg je overal een gratis SSL-certificaat, kun je een CDN gebruiken en kun je WordPress binnen enkele klikken installeren of bij het Managed WordPress hostingpakket wordt het al voor je geïnstalleerd.

Mocht je jouw website al bij een andere hostingprovider hebben staan en je wilt de overstap maken, dan kun je gebruik maken van de gratis verhuisservice wanneer je minimaal een Webhosting Medium pakket afneemt. Ideaal wanneer je zelf de technische kennis niet hebt.

Wanneer je net start met WordPress, dan zal de klantenservice je bevallen. Zeker bij een Managed WordPress pakket waar je ondersteuning krijgt als er iets fout gaat met een plugin of thema.

Ben je klaar om met Cloud86 aan de slag te gaan? Klik hier om vandaag nog jouw hostingpakket uit te zoeken.

Veelgestelde vragen over hosting bij Cloud86

Bij ieder Cloud86 hostingpakket krijg je een ander vermogen toegekend op de server of extra klantenservice.

Wanneer je net start en je eerste website wilt maken, dan is het Webhosting Start geschikt en kun je groeien in de andere pakketten.

Wil je meer hulp en ondersteuning tijdens dit proces, dan is Managed WordPress Start wat mij betreft een betere optie. Je krijgt dan namelijk extra WordPress support en daarnaast ook direct meer vermogen op de server wat ook altijd prettig is.

Heb je al een bestaande bezoeker met heel wat bezoekers? Dan zal je bij de hogere webhosting en Managed WordPress hosting pakketten terecht kunnen.

De servers van Cloud86 staan allemaal in Nederland. Cloud86 heeft zelf alle hardware aangeschaft en in een Nederlandse datacenter gezet.

Jouw website wordt dus altijd via een server dichtbij geladen, wat bevorderlijk is voor de snelheid.

Verder blijft jouw data ook veilig in Nederland en heb je niet te maken met buitenlandse bedrijven. Wel zo prettig.

Cloud86 heeft geoptimaliseerde servers waar je probleemloos WordPress op kunt draaien. Bij ieder pakket profiteer je van de WordPress toolkit om je website eenvoudig te beheren en kun je litespeed cache gebruiken. De snelheid en performance van je website hoort dus geen probleem te zijn.

Wanneer je start met WordPress kun je in een paar klikken jouw WordPress website installeren. Neem je een Managed WordPress hostingpakket af, dan wordt dit zelfs voor je gedaan en krijg je ook extra WordPress ondersteuning.

De klantenservice is verder erg goed en zit niet weggedoken. Je kunt gewoon bellen.

Het korte antwoord: Ja.

Het lange antwoord: Ja, dit is geen probleem bij Cloud86. Vanaf het webhosting unlimited pakket hoor je probleemloos WooCommerce te kunnen draaien.

Wil je meer ondersteuning en vermogen gaan, dan kun je voor Managed WooCommerce hosting gaan.

Bekijk ook de WordPress webshop maken handleiding. Hierin maak ik ook gebruik van Cloud86.

Nee, bij Cloud86 krijg je niet een gratis domeinnaam bij je hostingpakket. Je kunt echter wel een nieuw domeinnaam afnemen bij het aanschaffen van een hostingpakket of je kunt ervoor kiezen dat je een bestaand domeinnaam wilt gebruiken.

Wanneer je een bestaand domeinnaam wilt gebruiken, uiteraard die je in het bezit hebt, dan zal je wel de DNS moeten wijzigen naar de nameservers van Cloud86. Je domeinnaam verhuizen naar Cloud86 is ook een optie.

Bij de Managed WordPress hosting pakketten kun je gebruik maken van de 30 dagen niet goed, geld terug garantie. Je loopt wat dat betreft geen enkel risico.

Mocht je ooit om wat voor reden dan ook willen opzeggen bij Cloud86, dan is dit vrij eenvoudig en gaat het zonder poespas. Het enige wat je hoeft te doen is de verlenging stopzetten, waarna het contract automatisch opgezegd wordt voor de eerstvolgende verlengperiode.