WordPress inloggen uitgelegd

Inloggen met WordPress is niet zo moeilijk, je moet alleen even weten hoe het moet. Ben je net nieuw met WordPress of heb je het een tijd niet meer gebruikt en ben je vergeten hoe je ook alweer moet inloggen?

Geen probleem, volg de onderstaande video of stappen om in te loggen op je WordPress website.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

1. Ga naar de inlogpagina van WordPress

De inlogpagina van WordPress kun je bijna altijd vinden op http://www.jewebsite.nl/wp-login.php of http://www.jewebsite.nl/wp-admin/.

Kom je nog steeds niet bij de pagina om in te loggen? Waarschijnlijk is WordPress dan in een subfolder geïnstalleerd, de link naar het loginscherm is dan http://www.jewebsite.nl/subfolder/wp-login.php.

2. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in

Wanneer je de pagina hebt gevonden waarbij je met WordPress kunt inloggen, moet je je gebruikersnaam en wachtwoord invullen. De inlogpagina ziet er als volgt uit:

WordPress inloggen

Let er tijdens het inloggen op dat je gebruiksnaam en wachtwoord hoofdletter gevoelig zijn.

3. Laat WordPress je inloggegevens onthouden

WordPress heeft een mooie mogelijkheid dat het je inloggegevens kan onthouden. Wanneer je “Deze gegevens onthouden” aanvinkt is het de volgende keer weer makkelijker om in te loggen.

Let op! Iedereen met toegang tot je computer kan inloggen als je deze optie aanvinkt. Doe dit dus zeker niet op publieke computers.

4. Klik op inloggen

Nadat je alle logininformatie hebt ingevuld en eventueel ook nog hebt gekozen op “Deze gegevens onthouden” kun je op inloggen klikken om in het WordPress dashboard te komen.

5. Top! WordPress inloggen is gelukt

Wanneer je de juiste gegevens hebt ingevuld, zal je worden begroet door het “Dashboard” in WordPress. Je ziet hier de laatste gebeurtenissen die op jouw website zijn gebeurd en er staat ook een kolom met het laatste WordPress nieuws.

Vanuit het dashboard kun je links in het navigatie menu nieuwe berichten en/of pagina’s aanmaken zodat jouw WordPress website weer gevuld wordt met nieuwe content voor je bezoekers.

Kom je er na het lezen van bovenstaande stappen toch niet uit? Laat in de reacties weten waar het mis gaat en ik probeer je te helpen.

10 reacties

 1. Beste , Het lukt mij niet om mijn wachtwoord te wijzigen. Dit n.a.v. een bericht van jullie dat iemand heeft verzocht om het wachtwoord te wijzigen. Ik hanteer mijn gebruikersnaam en klik aan dat ik het wachtwoord wil wijzigen. Daarna wordt mij aangegeven dat ik moet wachten op een bericht van WordPress, Na ontvangst van het bericht toets ik op de link die in het bericht is aangegeven. Dan krijg ik een scherm waar mijn gebruikersnaam staat vermeld alsook een wachtwoord. Ik ken dat wachtwoord niet meer zodat ik de toets gebruik dat ik mijn wachtwoord ben vergeten. Dan begint het spel weer opnieuw

  1. Van mij zal je nooit een bericht ontvangen dat iemand je wachtwoord wijzigt.

   Wanneer je je eigen wachtwoord wil wijzigen moet je naar de website gaan waarop je het wachtwoord wilt wijzigen en vervolgens de stappen doorlopen.

   WordPress laat je wel altijd direct een ander wachtwoord aanmaken zodra je op de bevestigingslink klikt. Je ziet dus niet per se een wachtwoord dat je gebruikt, maar gewoon een nieuw wachtwoord wat je dan kunt gebruiken.

 2. Beste Maikel,
  Hoe kom je van het volgende probleem af: ik heb jaren terug een website gemaakt voor een vriendin. Ik probeer nu in te loggen maar het ww klopt niet. Ik kan een nieuw ww aanvragen via mijn mailadres. Maar wp herkent mijn mailadres niet. Waarschijnlijk gebruikte ik toen een adres, wat nu niet meer gebruikt kan worden. Hoe nu in te loggen?
  Ik hoop dat je me kan helpen.
  Vriendelijke groet, Heidi Borgart

    1. Dit heb ik bewust niet geschreven, aangezien het niet handig is om hiermee te knoeien als je niet weet hoe dit ongeveer zou moeten werken. Wanneer je iets verkeerd wijzigt in de database word je tenslotte ook niet vrolijk. Ik zet dit dan ook niet in de reacties.

 3. Hoi Maikel,

  Hoe kom ik van een website smaragdtraining.nl/admin naar een website die live is?

  In de admin pagina zie ik niet een knop waar ik de website live kan zetten.

  Groet
  Liesbeth

  1. Dit komt bijna altijd door een plugin. Je kunt dus het best kijken of er een plugin is die hier mee te maken heeft. Indien je het niet 1, 2, 3 kunt vinden kun je alle plugins uitzetten en kijken of het dan wel weer werkt. Wanneer het weer werkt kun je de plugins 1 voor 1 inschakelen om te kijken welke plugin de boosdoener is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *