5x De beste WordPress review plugins

WordPress review plugins

Ben je op zoek naar de beste WordPress review plugin voor jouw website?

Er zijn verschillende type review plugins. Er zijn review plugins waarmee je zelf producten kunt gaan reviewen en er zijn review plugins waarmee jij klantenbeoordelingen kunt ontvangen op je website. Beide komen aan de beurt in dit artikel.

Feit is dat reviews het altijd goed doen. Kijk eens naar jezelf wanneer je een product of dienst wil afnemen. Kijk je dan of het om een goed product gaat of een betrouwbaar persoon om de dienst van af te nemen? Niemand wil belazerd worden. Het is daarom verstandig om gebruik te maken van reviews op je website.

In dit artikel zal ik je meerdere review plugins voor WordPress laten zien.

Waarom een WordPress review plugin gebruiken?

Een WordPress review plugin gebruiken is natuurlijk makkelijker dan hier zelf regels code voor schrijven. Maar even zonder gekheid. Het grote voordeel van reviews plaatsen is dat het je potentiële klanten helpt om een aankoop te doen.

Volgens Trustpilot, een grote review site, lezen 9 van de 10 klanten reviews voordat er een product wordt aangeschaft. De reden hiervan is dat niemand de fout wil ingaan en graag een goede keuze maakt. Door een review plugin te gebruiken (en goede reviews te ontvangen of product reviews schrijven), zorg je voor geloofwaardigheid en help je jouw bezoekers een keuze te maken.

Verder zijn er nog een aantal voordelen aan het hebben van reviews op je website, namelijk:

  • Feedback: Afhankelijk van waarvoor een review geschreven wordt, kan dit jou meer vertellen over je diensten of product. Je kunt dit gebruiken om het te verbeteren.
  • Zoekmachine optimalisatie (SEO): De meeste review plugins hebben schema markup voor reviews, waardoor je extra uitgelicht kan worden in de zoekresultaten.
  • Extra informatie: Wanneer je zelf product reviews schrijft kun je ontzettend veel extra informatie over een product geven. Wanneer je klanten reviews laat schrijven kunnen er ook dingen naar voren komen die je niet hebt beschreven op de productpagina. Deze extra informatie wordt vaak door bezoekers gewaardeerd.
  • Hogere conversie: Reviews zijn voor bezoekers altijd super fijn om te lezen en kan de betrokkenheid en conversies verhogen.
  • Social proof: Reviews van anderen op jouw producten zorgen voor social proof. Een groot aantal positieve reviews zal zwaar meewegen bij de aankoopbeslissing van een potentiële nieuwe klant.

Beste WordPress review plugins 2022

De beste WordPress review plugins zorgen ervoor dat reviews er goed uit komen te zien met behulp van een mooie review template of zorgen ervoor dat klanten juist super makkelijk reviews kunnen achterlaten op je website.

Hieronder volgen meerdere review plugins die je zou kunnen overwegen. Het is een mix van review plugins waarbij je zelf een product review kunt schrijven en plugins waarbij je klanten de mogelijkheid geeft reviews achter te laten op je website.

Site Reviews

Site Reviews WordPress plugin

De plugin Site Reviews heeft op moment van schrijven meer dan 40.000+ actieve installaties, wat ervoor zorgt dat Site Reviews een van de populairste WordPress review plugin is.

Site Reviews geeft je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier reviews van je producten of diensten te verzamelen van je klanten. Het geeft je zelfs de mogelijkheid om gebruikers berichten en pagina’s van je website te reviewen.

Daarnaast kun je de beste reviews bovenaan vastzetten, waardoor je direct een goede indruk kan achterlaten bij je bezoekers. Al deze functies zitten al in de gratis versie van de plugin.

De reviews worden getoond in de stijl van je actieve thema en kunnen geplaatst worden met een blok in de blok editor, widgets of met behulp van shortcodes. Uiteraard worden er bij de reviews ook 1 tot 5 sterren getoond.

De plugin heeft daarnaast een integratie met WooCommerce, zodat je kunt verbeteren hoe klanten reviews kunnen plaatsen op je productpagina’s.

Let’s Review (met affiliate opties)

Let's Review WordPress plugin

Schrijf je graag product reviews op jouw website? Met de plugin Let’s Review kun je dit naar een hoger niveau tillen.

Met behulp van de Let’s Review WordPress plugin kun je review boxen toevoegen aan je artikelen met uiteraard ook schema markup voor Google. Het werkt uitstekend met de Gutenberg blok editor, er zijn meerdere review blokken die je kunt gebruiken om het mooi in je artikel weer te geven.

Het mooie aan deze plugin is dat je ook affiliate mogelijkheden hebt. Je kunt affiliate knoppen toevoegen aan de review box, zodat je geld kunt verdienen aan de producten waarover je schrijft.

Verder kun je gebruik maken van percentage, punten of sterren beoordelingen. Het is tevens een optie om zelf icoontjes of afbeeldingen toe te voegen.

Wil je bezoekers van je website ook nog de optie geven om een review achter te laten? Iedereen kan ook zelf nog een volledige review toevoegen aan jouw artikel. Er is zelfs een duimpje omhoog/omlaag functie zodat andere bezoekers kunnen aangeven of een review van een andere bezoeker wel of niet waardevol is. Deze review plugin is dus zeker de moeite waard om te overwegen.

Widgets for Google Reviews

Widgets for Google Reviews

Met de plugin Widgets for Google reviews kun je zoals de naam al zegt reviews die je op jouw bedrijfspagina van Google hebt ook tonen op je website. Deze plugin is handig voor als je algemene reviews van jouw bedrijf wil tonen in plaats van beoordelingen over specifieke producten.

De Google Review widget in WordPress heeft 40 verschillende layouts en 25 stijlen waar je uit kan kiezen, zodat het altijd wel bij jouw website past. Daarnaast kun je maximaal 10 Google reviews tonen op je website en je kunt zelf uitkiezen welke reviews dit zijn.

Het maakt niet uit of je de standaard blok editor van WordPress gebruikt of een WordPress page builder als Elementor of Beaver Builder. De beoordelingen kunnen in de WordPress database opgeslagen worden, zodat je geen extra laadtijd hebt omdat de reviews extern ingeladen moeten worden.

WP Customer Reviews

WP Customer Reviews

Met WP Customer Reviews kun je een specifieke pagina op je website instellen om klanten reviews op te ontvangen. Het is verder ook mogelijk om beoordelingen over een product te schrijven.

Je kunt zelf bepalen wat voor informatie je zou willen ontvangen van klanten tijdens het beoordelen van jouw bedrijf. Om de reviews weer te geven kun je gebruik maken van een speciale Gutenberg blok of je kunt het toevoegen met behulp van een shortcode.

Wanneer iemand een review heeft ingevuld kun je deze zelf in het beheerdersgedeelte van je website bekijken en vervolgens bepalen of je de review op je website wilt weergeven of niet.

Hoewel je het op de website zelf niet ziet, wordt er ook aan alle reviews schema markup toegevoegd, zodat Google eventueel rich snippets kan gebruiken bij de desbetreffende pagina in de zoekresultaten.

Customer Reviews for WooCommerce

Customer Reviews for WooCommerce

Heb je een WooCommerce webshop, dan is de plugin Customer Reviews for WooCommerce een geschikte kandidaat voor jou. Met behulp van deze plugin kun je de standaard WooCommerce reviews functie uitbreiden met extra functionaliteiten.

Met Customer Review for WooCommerce kun je automatisch (of handmatig) gepersonaliseerde e-mails versturen naar klanten van je webshop met de vraag of de klant een review zou willen schrijven over het product gekocht is.

Je klanten kunnen vervolgens een review schrijven inclusief sterren beoordeling en eventueel afbeeldingen van het product. Daarnaast kunnen gebruikers ook stemmen of een beoordeling goed of slecht is.

Nog een mooie functionaliteit is dat je ook een kortingscode kunt versturen naar je klant nadat een review is geplaatst. Je kunt dus ook daadwerkelijk kortingen aanbieden in ruil voor een review.

Tot slot kan je met behulp van deze plugin ook nog een vraag en antwoord sectie maken, waardoor alle vragen die over het product gaan beantwoord kunnen worden.

Beoordelingen van klanten geven bezoekers vertrouwen

Alle WordPress review plugins die ik hierboven heb genoemd kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat je reviews op een goede manier kunt integreren op je website. Het zal voor sociale proof zorgen en daarnaast kun je ook nog met een rich snippet in de zoekresultaten uitgelicht worden.

Wanneer je bezoeker eenmaal op jouw website is, dan geven de beoordelingen van je bestaande klanten de bezoeker vertrouwen en wellicht ook extra informatie over het product. Het is dus altijd een goed idee om reviews op je website te tonen.

2 reacties

  1. Hey, ik heb al onder mijn pagina een review blokje staan. van al mijn reviews over al mijn kamers die ik via mijn mail binnen krijg. Nu zoek ik iets dat ik op een specifieke pagina van 1 van de kamers zelf kan kiezen welke reviews ik laat zien, dus dat ik op die pagina alleen reviews zet van die kamer. Weet jij met welke plugin ik dat kan doen? dat ik zelf bijvoorbeeld een paar reviews uitlicht. maar niet dat ze er zelf een kunnen schrijven.

    1. Wanneer je toch zelf de reviews uitkiest en mensen niet zelf een review kunnen schrijven heb je geen plugin nodig. Het is een kwestie van zelf de reviews plaatsen op de plek waar je het hebben wil en dit opmaken als een review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *