WordPress Theme installeren

WordPress theme installeren

Wanneer je een WordPress Theme op internet hebt gevonden en de theme-bestanden op je computer hebt opgeslagen, dan moet je er alleen nog voor zorgen dat deze bestanden op de server van je website komen.

Je kun je de bestanden op meerdere manieren uploaden. Je kunt de bestanden in zip formaat uploaden via het dashboard, maar je kunt ook de losse bestanden uploaden via een FTP programma.

Installeer een WordPress Theme via het dashboard

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Als je een WordPress theme in zip formaat hebt kun je die uploaden in het dashboard via “Weergave -> thema’s” en dan de optie uploaden.

Als je nog geen geschikte WordPress theme hebt gevonden kun je ook via het dashboard van je website zoeken naar een gratis WordPress theme.

Je kunt dit als volgt doen: Ga naar “Weergave” en vervolgens naar “Thema’s”. Klik vervolgens op “Nieuwe toevoegen” om bij een zoekscherm voor themes te komen.

Wanneer je eenmaal een theme voor je website hebt gevonden die je graag wilt gebruiken kun je op “Installeren” klikken. Wanneer je theme geïnstalleerd is kun je deze direct activeren of een live voorbeeld bekijken.

WordPress theme uploaden via FileZilla

Om de bestanden te uploaden moet je een FTP programma openen zoals FileZilla. Connect met je webserver en upload de hele map naar “../wp-content/themes/”. Hier kun je ook de standaard WordPress themes terugvinden.

Als je de bestanden naar de server hebt geüpload, kun je de theme op de volgende manier activeren.
1. Ga naar je website en log in.
2. Ga naar “Weergave -> Thema’s” in het linkermenu.
3. Je krijgt nu een scherm waar je de themes kunt beheren. Als je de nieuwe theme op de juiste plek hebt geüpload staat deze er ook tussen. Klik op “Activeren” en alle pagina’s en berichten op je website maken vanaf nu gebruik van je nieuwe theme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *